Servis Direkt 24 s.r.o.

#58484Neoprávněně naúčtovaný poplatek

4 měsíce 11 dnů

20.06.2022, před 3 lety

Michaela Štěpničková

Dne 18 června v sobotu ve 22:40 hod se mi při venčení psa zabouchli dveře v bytě v prvním patře v Čimicích na Praze 8. Ve 22:56 jsem volala na číslo, které jsem si vyhledala na stránce z-zamok.cz. Na stránce je psáno, že je to zámečnictví po Praze 8 se 24 hodinovým servisem. Hovor trval minutu a půl a paní se mě zeptala na kontaktní informace jako je telefon, název a číslo ulice a popis situace. Řekla mi, že pan zámečník přijede do půl hodiny. Ve 23:39 mi volá pán z jiného čísla, že se omlouvá za zpoždění a nemůže najít a vyhledat moji ulici s popisným číslem. Domluvili jsme se na čísle vedlejšího domu a řekl že tam bude za 10 minut, slyšela jsem zavírání dveří od auta. Ve 23:52 volalo stejné číslo a pan zámečník zaparkoval v ulici před areálem. Nepředstavil se a ihned se zeptal na situaci s klíčem, jestli je v zámku nebo jen uvnitř bytu a také zda mi může někdo otevřít vchodové dveře a já ho ujistila že jsem ve spojení se sousedkou. Cestou k domu mě upozornil, že servis stojí 3 tisíce ale že tahle situace bude stát 100%, neřekl mi tedy konečnou částku, ale hodně jsem se udivila, když na internetu píšou servis od 200 Kč. V hlavním vchodě mi sousedka neodpovídala a po minutě stání mi pán řekl, že čím déle bude čekat, tím více to bude dražší. V tom okamžiku jsem zvonila na 5 sousedů po pár vteřinách až se ozval jeden hlas pána a zeptal se, co potřebuji. Hned jsem mu odpověděla ,,otevřete mi prosím''. Pán odvětil ,,Dobře'' a zazvonil. Pan zámečník si z toho udělal srandu že to bylo hodně jednoduché a následně jsme stoupali do prvního patra. Přišli jsme ke dveřím a pan ámečník si vytáhl desky a začal se mě vyptávat na moje jméno a příjmení, název a číslo ulice, PSČ, telefon a jestli budu platit hotově nebo převodem. Při vyplňování jsem se ho nervózně zeptala, zda mi náhodou neběží čas a on se usmál a řekl, že teď už ne. Poprosil mě, ať mu podržím ty desky a počkám i se psem na chodbě, abych neviděla jeho práci. Mezitím přišel soused a zeptal se, jestli je vše v pořádku a že se bál, aby nepustil dovnitř zloděje. Poděkovala jsem mu, že nás pustil do domu a omluvila se za zmatek. Po pár minutách mě zavolal pan zámečník a já vešla do bytu. Podal mi z desek sepsanou fakturu a já se lekla celkové částky. Převodem jsem poslala 7600 na účet a on si vyfotil z mého telefonu převod jako důkaz. Následně se rozloučil a odešel. Na faktuře je částka - 3200 Kč za Nasazení v jednotlivých případech Po-Pá 9-18 hod. Dále paušál- 600 Kč příjezd/odjezd. Noční příplatek 22-9 hod. 100% částka - 3800 Kč. Příjezd až odjezd pana zámečníka trval cca 15 minut, dkončil svoji práci, ale bohužel za neodpovídající částku.

Kontakt na pana zámečníka-725920980

Požadovala bych odškodnění a určitou částku zpátky. A chtěla bych, aby se to nestávalo dalším nevinným lidem.

30.6.2022 10:52, před 2 lety

Stanovování ceny je věcí podnikajícího subjektu, který přitom však musí respektovat obecně závazné právní předpisy. O neúměrné zkrácení by se mohlo jednat zásadně v situaci, pokud by cena byla o polovinu vyšší, než je cena obvyklá v témže místě a v témže čase za tutéž službu.

Zkrácená strana požadovat zrušení smlouvy a navrácení všeho do původního stavu, ledaže jí druhá strana doplní, oč byla zkrácena, se zřetelem k ceně obvyklé v době a místě uzavření smlouvy.

31.10.2022 15:47, před 2 lety