Servatech s.r.o.

#585883x zamítnutá reklamace telefonu

24.06.2022, před 2 lety

Marek Podlesný

Tento obchod absolutně nedoporučuji! Koupil jsem si od nich mobil za 9300,- Nefunguje,po třech reklamacích mi stále tvrdí,že je v pořádku. Předevčírem mi došel domů a co myslíte,volám a mobil mi uprostřed hovoru celý vypne. Chceš napsat sms,nevyskakuje klávesnice,stále musím restartovat.Vykládají mi,že mám řešit problém s třetíma stranama-ti co poskytují aplikace,to je ovšem nesmysl,jak to máš řešit,když máš například 20 aplikací a jak máš zjistit,která může za to,že ti nefunguje telefon! Chytrý telefon testují jen v továrním nastavení,takže bez ničeho,a to je vám hoby platné.Jednatel se neuráčil mi ani odpovědět na můj email.Dal jsem tedy telefon do servisu u nás,kde mi řekli,že telefon nejde rozebrat,takže zkontrolují software a jinak že mám smůlu a že to prodejce moc dobře vím a drze tě odkazuje na soudního znalce,který taky stojí hromau peněz. Takže takhle tahle společnost žehrá na to,že ti prodá zmetek a je jí jasné,že to k soudu nedáš,místo aby vám mobil vyměnili,když nefunguje.

vypíná,sám se restartuje,nevyskakuje klávesnice,bliká obrazovka

výměna telefonu,opravitse patrně nedá,když se nedostanete na desku

30.6.2022 11:52, před 2 lety

Spotřebitel může uplatnit právo z vady, která se vyskytne u spotřebního zboží v době 24 měsíců od převzetí. Podnikatel má dle § 19 odst. 3 zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, povinnost vyřídit reklamaci bez zbytečného odkladu. Nejdelší možná lhůta je přitom zásadně 30 dní. Jediná výjimka je v situaci, kdy se podnikatel se spotřebitelem výslovně dohodne na delší reklamační lhůtě. Tato lhůta se dle rozhodnutí Nejvyššího soudu ČR (viz sp. zn. 33 Cdo 3228/2009) vztahuje také na povinnost prodávajícího informovat spotřebitele o vyřízení reklamace.

Pokud podnikatel nevyřídí reklamaci ve stanovené době (zásadně 30 dnů), jedná se o podstatné porušení smlouvy. Dle § 2002 odst. 1 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, má v takovém případě spotřebitel právo odstoupit od smlouvy. Podnikatel má po odstoupení povinnost vrátit spotřebiteli kupní cenu výrobku. Odstoupení od smlouvy lze oznámit kterékoliv pobočce podnikatele možnými prostředky komunikace, přičemž je nutné identifikovat kupní smlouvu, od které spotřebitel odstupuje.

Pokud zboží nelze řádně používat v důsledku opakovaného výskytu vady po opravě nebo má-li zboží větší počet vad, pak má kupující právo na dodání nové věci bez vad, výměnu součásti věci, jakož i na odstoupení od kupní smlouvy.

O větší počet vad se jedná v případě, kdy se na zboží vyskytují alespoň tři vady současně, přičemž každá z nich musí bránit řádnému užívání věci, nebo pokud se na zboží postupně vyskytnou čtyři různé odstranitelné vady. O opětovném vyskytnutí vady po opravě mluvíme tehdy, jestliže se na zboží objeví stejná vada, která byla v rámci uznané reklamace již dvakrát opravována. Při třetí reklamaci stejné vady lze tedy vznést nárok na odstoupení. Ale i v tomto případě se jedná o reklamační řízení a prodávající může oprávněnost reklamace posoudit, vyžaduje-li to povaha vady. Charakterem stejné vady se zabýval Nejvyšší soud (sp. zn. 33 Cdo 2979/2012). Dle jeho rozhodnutí lze o stejné vadě hovořit za situace, kdy se vada projevuje stejně ve vlastnostech věci.

31.10.2022 20:48, před 2 lety