Dobrý den
Měli jsme sjednané pojištění storna cesty, léčebných výloh a pojištění půjčení vozu. Po urgencich byly proplaceny náklady na cestu, ale nevrátili pojištění léčebných výloh a půjčení auta. Dle zkušeností od jiných pojišťoven mi tyto pojistky byly vždy vráceny ( neuskutečněná cesta). Axa neodpovídá na telefonáty ani maily, 90 dní sice ještě neuplynulo, přesto se mi jejich přístup nelíbí. Po osobní návštěvě v Uniqua jsem byla obeznámena, že již není AXA asistence součástí Uniquy a tedy nepomůžou. Děkuji za radu.
Viz výše
Vrácení pojistné částky
Práva a povinnosti smluvních stran jsou upraveny v pojistných podmínkách. V těchto podmínkách bývají zpravidla vymezeny výluky z pojištění, tedy případy, na které se pojištění nevztahuje. Bude tedy záležet, jaké výluky z pojištění byly mezi stranami sjednány.
V zamítnutí pojistného plnění by mělo být jasně zdůvodněno, proč se pojištění na tento konkrétní případ nevztahuje.
Nesouhlasí-li spotřebitel s postupem pojišťovny, má možnost podat proti tomuto postupu stížnost. Stížnosti se doručují na adresu pojistitele a vyřizují se písemnou formou, pokud se strany nedohodnou jinak.
Nebude-li možné vyřešit spor se společností smírnou cestou, má spotřebitel možnost se obrátit na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz. Podmínkou zahájení postupu mimosoudního řešení sporu před Českou obchodní inspekcí je skutečnost, že se stěžovateli nepodařilo vyřešit spor přímo s pojišťovnou.