Koupil jsem v 10/2014 tablet Asus za 2.700 Kč na vánoce pro manželku.Používáno od přelomu roku.Po 3 týdnech odešel displej.
Reklamace uplatněna,dnes info od Alzy,že nelze uznat záruku,nabízí pozáruční opravu za 2900?!
Reklamace zamítnuta v servisu údajně z důvodu poškozené jakési záruční nálepky!!!! a zjištěn poškozený konektor.Ani netuším,co ta nálepka je a kde je.Při přebrání do reklamace prodavač nic o nálepce neříkal.Mám pocit,že se jedná o účelové jednání a že zřejmě došlo k poškození nálepky v Alze či v servisu??? S tabletem se nijak nemanipulovalo,ani jsme nic neloupali.
Asus Memo Pad HD7 ME173X, ser.č. E7OKCY245472
výměna ,vrácení peněz
Ujednají-li strany ještě předtím, než kupující může uplatnit právo z vady věci, že se jeho práva omezí nebo že zanikají, nepřihlíží se k tomu. Prodávající se nemůže zbavit odpovědnosti za vady pouhým poukázáním na poškozenou nálepku. Pouhým otevřením přístroje by spotřebitel neměl přijít o záruku. Jde o to, že společnosti obecně presumují, že jde o neoprávněný zásah, který vyvolal vadu nebo zhoršil její následky.
Společnost je ale v rámci reklamace povinná zabývat se povahou a existencí vady a k té se vyjádřit. Pokud je zboží vadné, vzniká společnosti odpovědnost z vadného plnění. Dle ustanovení § 2161 odst. 2 občanského zákoníku se má za to, že projeví-li se vada v průběhu šesti měsíců od převzetí, věc byla vadná již při převzetí. Spotřebiteli doporučujeme trvat na posouzení vytýkané vady. Reklamace může být zamítnuta z důvodu mechanického poškození, pokud bude zjištěno, že mechanické poškození je příčinnou vady.
Společnost byla o podané stížnosti informována, bohužel však dosud neprojevila zájem se k případu vyjádřit. Vzhledem k tomu, že služba VašeStížnosti.cz funguje na principu oboustranné dobrovolnosti, jsme nuceni stížnost uzavřít. Případný spor tak bude možné řešit pouze v občanskoprávním řízení.
V případě potřeby další konzultace se spotřebitel může obrátit na naši poradnu na lince 299 149 009.