Lidl Česká republika s.r.o.

#58702Neoprávněně naúčtované jiné pečivo

2 měsíce 2 dny 21 hodin

29.06.2022, před 3 lety

Kristýna Podborská

Dnes na prodejně Kuřim nám bylo naúčtované 18kolacu za 13,90 místo 8 kaiserek za 3,50. Bohužel jsem se z důvodu malé dcery nemohla uz vratit a řešit to. Ale myslím že zaměstnanec by měl poznat rozdíl mezi kolacem a kaiserkou.

Pečivo

Ráda bych peníze, které jsem zaplatila navic.

30.6.2022 13:53, před 3 lety

Spotřebitel by měl v případě prokázaného zjištění nesprávného vyúčtování zboží na pokladně nárok na vrácení bezdůvodného obohacení ze strany podnikatele. V takovém případě je nutné k prokázání nesprávného vyúčtování využít např. svědeckou výpověď nebo kamerový záznam.

Dozor v oblasti správného účtování nákupu provádí Česká obchodní inspekce. V případě opakovaného nesprávného účtování zboží by mohl spotřebitel zvážit podání podnětu správnímu orgánu, který může za zjištěný přestupek uložit podnikateli pokutu.

30.6.2022 16:21, před 3 lety

Dobrý den, paní Podborská, mrzí nás, pokud Vám byla cena chybně namarkována. Doporučujeme Vám opětovně se do prodejny dostavit a situaci dořešit s vedoucím, rozdílná hodnota Vám bude vrácena. S pozdravem Lidl Česká republika v.o.s.

1.9.2022 13:52, před 2 lety