Dne 21.6. 2022 jsme odletěli na dovolenou do Řecka na Rhodos do hotelu Loutanis s CK Fischerem. Když jsme se dostali na pokoj, který recepční ani nevěděli kde leží a nechali nás lítat po celém hotelu, byla to opravdu hanba! Místo zrekonstruovaneho pokoje který propagovali na internetových stránkách a i na pobočce na Náměstí Svobody 13,Brno kde jsme byla zájezd platit, jsme měli starý pokoj ve kterém nic nefungovalo tak jak mělo. Hned další den jsem šla na recepci a tam nám paní řekla že Fischer si tady ty levné pokoje platí a že s tím bohužel nic neudělá. Tak jsem to řešila s delegátem Tomášem a toho to naprosto nezajímalo. Nechali nás spát na špinavých matracích na posteli na které se člověk nemohl ani pohnout, protože se bál že se rozpadne! A můj přítel spal na přistýlce (kde měla spát dcera)a byl pokousaný od štěnic(fotky mám.a repelent nepomohl)a ještě z toho chytl reakci a noha mu otekla jak bota..takze nemohl pořádne ani chodit. Takže jedním slovem špína. Za celou dobu pobytu nám uklízečka uklidila jednou a to jsme se jí ještě 3krat musela pripomenout. No a nemluvím o tom že jaký mají pravidlo v Řecku nevhazovat papír do WC tak nevyhodili nám ani koš..z koupelny..takže celkové shrnutí zájezdu: klamavá reklama ..nabízení pokojů které nedostanete?! Smrad z WC,špína a prolezlý stěnicemi na kterých jsme spali!!! Takze jsme chtěli okamžitě vyměnit pokoj a tam nám řekli že hotel je plný..a že si to máme vyřídit s Fisherem..a poslali nás pryč...
Hotel Loutanis klamavá reklama na pokoje od CK Fisher
Dobrý den, požadují aby se CK Fisher postavila problémům a vyřešila náš případ s hotelem Loutanis. Kde jsme byli naprosto nespokojení! Požadují odškodné za pokoj který propagujete na stránkách CK a naprosto neodpovídají skutečnosti a za újmu na zdraví přítele který měl naprosto dokousané nohy od štěnic!
Neměl-li zájezd vlastnosti, o nichž pořadatel spotřebitele ujistil nebo které spotřebitel vzhledem k nabídce a zvyklostem důvodně očekával, měl by pořadatel zajistit nápravu, pokud by si nevyžádala neúměrné náklady. Nezjednal-li pořadatel nápravu ani v přiměřené lhůtě, kterou mu spotřebitel určil, může si spotřebitel zjednat nápravu sám a pořadatel mu nahradí účelně vynaložené náklady.
Měl-li zájezd vady, vytkl-li je spotřebitel bez zbytečného odkladu a určil-li k tomu přiměřenou lhůtu k odstranění vady, má spotřebitel dle § 2540 občanského zákoníku právo na slevu z ceny ve výši přiměřené rozsahu a trvání vad. Existenci vad je nutné doložit (např. foto nebo video záznam). Nevytkl-li spotřebitel vady zájezdu bez zbytečného odkladu vlastním zaviněním, právo na slevu mu vůbec nevznikne, proto doporučujeme jednat vždy co nejdříve.
Praktiky společnosti popsané spotřebitelem by mohly splňovat tzv. klamavou reklamu dle § 2977 odst. 1 občanského zákoníku. Klamavou reklamu definovat jako uvádění nepravdivých informací o výrobku či službě, které jsou příčinou nákupu spotřebitele, přičemž by spotřebitel bez těchto klamavých údajů produkt nezakoupil, nebo by se zvýšila šance na zakoupení produktu od jiného prodejce. V případě, že je spotřebitel názoru, že došlo ke klamavé reklamě, může podat podnět k České obchodní inspekci, které jednání společnosti prověří.
Od 1. února 2016 začalo fungovat mimosoudní řešení spotřebitelských sporů při České obchodní inspekci. Spotřebitel se může tedy také obrátit na tento úřad (návrh na zahájení mimosoudního řešení sporů je možné podat přes následující webový formulář https://www.coi.cz/informace-o-adr/).