Dobrý den, u Alzy jsem objednávala cestovní postýlku Kinderkraft Joy Blue s příslušenstvím (https://m.alza.cz/maxi/kinderkraft-joy-blue-d5782406.htm?tab=info).
Na fotkách i v textu bylo několikrát zmíněno příslušenství, které k postýlce patří:
- nastavitelná podlážka do dvou výšek
- přebalovací podložka a úložné prostory
- houpací ližiny
- kolotoč nad postýlku
- moskytiéra
- dvě rukojeti pro děti, co začínají chodit.
Bohužel mi zboží bylo dodáno nekompletní a to bez moskytiéry a dvou rukojetí. (Tyto dvě věci byly důvodem při koupi postýlky.) Po kontaktování Alzy mi bylo řečeno, že tyto dvě věci nejsou součástí produktu a nabídli mi kompenzace 200,- na další nákup. Tato kompenzace mi nepokryje ani koupi moskytiéry na cestovní postýlku.
Ráda bych dostala vše, co zboží mělo obsahovat.
Mimo jiné jsem u tohoto produktu u Alzy našla recenzi od paní, která zmiňuje, že moskytiéra byla součástí postýlky (a předpokládám, že tedy i dvě rukojeti). Při zmínce tohoto faktu, mi Alza nebyla schopná odpovědět a odpověď na moji otázku prostě “vynechali”.
Od všeho mám pořízené screeny a po tomto zjištění, že někdo dostal zboží kompletní požaduji od Alzy chybějící příslušenství, popř. alespoň moskytiéru na cestovní postýlku na jejich náklady.
PS: mimo jiné v podrobném popisu mají nosnost dítěte do 25kg a v popisu “dlouhém” 15kg, tak kde je pravda?
Kinderkraft Joy Blue
Jak již bylo zmíněno výše - požaduji dodání chybějícího příslušenství.
Pokud by toto nebylo možné, tak alespoň moskytiéru kompatibilní na tuto cestovní postýlku na náklady Alzy.
Nemá-li zboží vlastnosti, které byly sjednány, je věc vadná. Má-li věc vady, může spotřebitel v tomto konkrétním případě žádat dodání chybějícího zboží. Není-li to možné, může spotřebitel od smlouvy odstoupit. Místo výše uvedených způsobů může spotřebitel taktéž žádat přiměřenou slevu.
děkuji za předání případu a Vaše vyjádření.
Dodavatel bohužel změnil obsah balení a k nám se informace nedostala, a právě na základě toho byla uvedena mylná informace na webu. Popis produktu by měl být již upraven a paní Barboře byla nabídnuta kompenzace, ke které se nám bohužel již nevyjádřila. Pokud ji však stav produktu nevyhovuje, může samozřejmě využít odstup od kupní smlouvy v rámci 14 denní lhůty.
Přeji hezký zbytek dne, Kateřina, Alza.cz - Oddělení Péče o zákazníky
Děkujeme za součinnost.
Stížnost nyní přeřazujeme na spotřebitelku, aby mohla potvrdit nabídnutí kompenzace a případně její přijetí.
Děkuji dTestu za vyjádření a utvrzení toho, co jsem si myslela.
Milá Alzo, ke kompenzaci jsem se Vám vyjádřila již v emailu a to tak, že tato kompenzace mi nepokryje ani koupi moskytiéry, která měla být součástí objednávky. A jelikož jsem se nedočkala odpovědi na moje otázky, zvolila jsem tuto formu komunikace.
Rozhodla jsem se na kompenzaci přistoupit za předpokladu, že mi Alza konečně dá odpověď na moji otázku, kterou jsem zmínila zde a několikrát v emailu.
- Jak je možné, že jiný zákazník dostal zboží kompletní (viz screen, recenze z 6.7.2022 tzn. stejný den, kdy jsem si zboží já přivezla domů).
Tento fakt se totiž rozporuje s informací, že se změnil obsah balení.
Děkuji za vysvětlení.
Stížnost nyní přeřazujeme na společnost, aby mohla reagovat na otázku spotřebitelky a mohlo tak dojít ke dosažení dohody.
Dobrý den, děkuji Vám za Vaši zprávu.
Tento případ jsme pro Vás ověřovali přímo u dodavatele produktu, který uvedl, že příslušentví JIŽ není součástí balení produktu. Na Vámi zaslaném snímku je viditelný termín uvedení recenze, ovšem již nezjistíme, kdy byl produkt: "Cestovní postýlka Kinderkraft Joy Blue" ze strany jiného zákazníka/zákaznice zakoupen.
S pozdravem Veronika, Alza.cz, Oddělení péče o zákazníky.
Komentář: Dobrý den, děkuju dTestu i Alze za vyjádření. Tímto uzavírám stížnost a přijímám kompenzaci v podobě slevového kódu, který mi byl zaslán na email.
S ohledem na výše uvedená vyjádření stížnost uzavíráme s dosažením dohody. Děkujeme stranám za součinnost.