Vinted s.r.o.

#59086Blokace mého účtu za férový obchod

15.07.2022, před 2 lety

Kristýna Jakubikova

Dobrý den,nejméně 2 roky jsem aktivní vintedkou, nakupuji i prodávám, převážně dětské zboží, na profilu jsem měla skoro 200 pozitivních hodnocení. Jak je možné, že mi ze dne na den dokážete zablokovat účet, na úkor jiného zákazníka a jeho výpovědi, bez toho aniž by mě kdokoliv kontaktoval, abych se k případu mohla též vyjádřit. K čemu jsou potom recenze a ověřený účet?

Kupujícímu jsem prodala kočárek na panenky, odeslala ho přes zasilkovnu a kupující informovala o odeslání, zkušená, aktivní vintedka má aplikaci Zasilkovny v telefonu, tato klientka mi každý den psala s dotazem kdy dorazí balíček, nejsem povinná být denně aktivní, ale budiž. Balíček dorazil na místo a klientka si balíček nevyzvedla a proto byl poslán zpět. Poté mě začala osočovat, že byl velký a proto ho zasilkovna nedorucila, žádný email jsem s touto informací nedostala, což mi klientka také tvrdila, že jsem o tom byla informována, no budiž, domluvili jsme se tedy,že zásilku odešlu znova, tentokrát přes balikovnu, 24hod jsem nebyla online a klientka nahlásila můj účet. A napsala mi pár vyhruznych zpráv s policií, v ten moment jsem nečekala na nic a poslala na její účet částku 484 Kč, co mi předtím zaslala. Hodně se mě to dotklo, protože není fér den co den hlásit kupujícímu kde je jeho balík a ještě být konfontovana a do finále označena za zloděje. Přesto můj účet zůstal v blokaci. Pro informaci, zákaznice nemá praxi s nákupem a prodejem na Vinted, možná by bylo lepší komunikovat nejen s ní, ale i se mnou. Ztratila jsem stálé zákaznice, hromadu fotek a inzerátu a hlavně hodnocení, které člověk získá jen každodenním férovým a dlouhodobým prodejem.

Kočárek na panenky

Omluva ze strany Vintedu, minimálně navrat mého účtu

19.7.2022 10:04, před 2 lety

Dle bodu 12.1 obchodních podmínek společnosti si Vinted s.r.o. vyhrazuje právo dle svého uvážení omezit používání stránek a stanovit podmínky takového omezení (tj. částečný či úplný zákaz používat stránky), uložit různé druhy sankcí (např. varování) či blokovat přístup uživatele na stránky, a to včetně zrušení jakéhokoliv uživatelského účtu, který byl na stránkách registrován, a zakázat uživateli opětovnou registraci na stránkách za účelem jejich používání. K tomuto kroku má však společnost právo pouze v situaci, kdy jsou splněny podmínky taxativně vymezené v obchodních podmínkách v bodu 11.1 (např. jde o jednání, kterým uživatel úmyslně či vědomě na stránkách šíří nepravdivé či nesprávné informace, uráží jiné osoby nebo se chová nevhodně; zneužívá stránky tím, že maže své informace v rámci účtu, hodnocení účtu uživatele přidaná ostatními uživateli, smaže svůj celý účet a vytvoří si nový účet, případně využívá podobné metody k poskytování nepravdivých informací o svém účtu za účelem zneužívání stránek).

V daném případě se tedy jeví jako vhodné vyzvat provozovatele služby k zodpovězení, v čem spatřuje případné porušení podmínek, pro které spotřebiteli smazal inzeráty, a proč nedošlo k vyslechnutí obou zúčastněných stran.

3.11.2022 11:49, před 2 lety