Nejen, že sedací soupravu Alice nepřivezli v původně sjednaném termínu 12.7.2022, aniž by zákazníka kdokoli informoval (dle vyjádření řidiče si nábytek řidiči mezi sebou nepředali), alespoň se to zrealizovalo v pondělí, 18.7.2022. Dopravce byl nasmlouvaný prodejcem, nebyla možnost volby.
Ovšem chování velmi agresivního a arogantního řidiče společnosti FOFR pana N. bylo naprosto neuvěřitelné - nejdříve si za doručení na místo řekl o 400 Kč, pod nátlakem toho, že jinak sedačku nevynese, přestože jsem mu dala požadované peníze mne donutil podepsat přepravní list a to bez možnosti zkontrolovat si dodané zboží, pak, když nebyl schopen jednotlivé kusy ani naložit na pojezdová kolečka, oba dva těžké kusy, každý odhadem přes 100 kg hodil v přízemí domu za vchodové dveře se slovy: dál si to vyneste sama, skočil do auta a odjel. Nechal mne tam se dvěma obrovskými těžkými kusy v přízemí domu.
Do firmy FOFR jsem 18.7.2022 okamžitě volala, řekli, že se s něčím takovým ještě nesetkali a že si to mám vyřídit s nábytkovou firmou, od které jsem sedačku kupovala, že jsem měla být informována, že si mám zařídit vynesení. Od firmy Abolio-Nábytek pro vás jsem ale o ničem takovém informována nebyla. Volala jsem tedy do firmy Abolio kde mi řekli, že je nenapadlo, že já to nevím, zaměstnanec firmy byl velmi nepříjemný a arogantní, křičel na mne, že si to mám vyřídit s firmou FOFR a následně položil telefon.
Domnívám se, že povinností prodejce je informovat zákazníka o všech organizačních věcech s prodejem souvisejících, což v žádném případě neproběhlo. Teď hází vinu jeden na druhého - společnost FOFR na Abolio a Abolio na FOFR. Neuvěřitelné a šílené jednání zaměstnanců obou firem, kde je evidentně chyba na jejich straně, kdy zákazníka postaví do těžko řešitelné situace a všem je to úplně jedno. Ve firmě Abolio neurvalé jednání, kde evidentně pochybili tím, že neposkytli tak důležitou informaci, ve firmě FOFR zaměstnávají agresivní a arogantní řidiče - v tomto případě speciálně řidič pan N. Nechápu, jak to ve firmě FOFR funguje - Přepravní listy si dávají podepsat pod nátlakem a výhružkou, že zákazníkovi s takto těžkými kusy nepomohou a po podpisu se seberou a odjedou. Řidiči si evidentně při doručení ještě bez jakéhokoliv dokladu přivydělávají a nakonec, když se jim ani za peníze navíc nechce, nebo jsou naprosto neschopní - zákazníkovi nepomohou a nechají ho v těžko řešitelné situaci.
dodání zakoupené rohové sedací soupravy Alice
Prosím řešit s oběma firmami neuvěřitelné jednání a chování k zákazníkovi. Něco otřesného. Není přece možné, aby jim takovéto jednání prošlo. Přečtěte si hodnocení podobně postižených na stránkách:https://mapy.cz/zakladni?x=15.9715414&y=50.0356210&z=17&source=firm&id=2619802&recenze=1
společnost FOFR - absolutní katastrofa. Řidič pan Novotný naprosto agresivní a arogantní, společnost nedodržuje termíny, nekomunikuje, neinformuje. Všem je všechno jedno. Takové společnosti na hony se vyhnout. Bohužel byla nasmlouvaná prodejcem Abolio, nebyla možnost volby a který rovněž neposkytl žádné informace a velmi zkomplikoval celou situaci.
Smlouvu o přepravě zboží může s přepravcem uzavřít (A) buď přímo spotřebitel, (B) anebo - což je častější - sám prodávající. Prodávající pak spotřebiteli během objednávání zboží "jen" nabízí určité varianty přepravy a spotřebitel z nich vybírá; samotnou smlouvu ale uzavírá s přepravcem právě prodávající. V takovém případě je za řádné doručení zboží odpovědný právě prodávající, protože povinnost dodat zboží je dle českého práva splněna dojitím zboží do místa dodání, tj. standardně do bydliště spotřebitele. Z toho vyplývá, že reklamace na nekvalitně poskytnutou přepravu by měla být uplatněna u prodávajícího. (Prodávající je v takovém případě následně oprávněn uplatnit reklamaci u svého smluvního partnera, pokud služba nebyla poskytnuta v souladu se smlouvou - mezi prodávajícím a přepravcem.)
Záleží tedy na smlouvě o přepravě uzavřené mezi prodejcem a přepravcem. Pro spotřebitele jsou v tomto směru nápomocné obchodní podmínky prodejce, kde je rozlišena doprava podle místa dodání (čl. 3 obchodních podmínek prodejce). Při objednávce byl spotřebitel seznámen, co příplatek za daný způsob doručení obnáší (ikona "i"), kdy při běžné dopravě je účtován poplatek za dodání za první uzamykatelné místo, tj. za první dveře. Dodání zboží přímo do bytu prodejce nenabízí. Pokud spotřebitel zaplatil za dodávku zboží za první uzamykatelné dveře a pracovník přepravní společnosti inkasoval platbu za výnos do bytu, který nebyl realizován, jednalo by se o bezdůvodné obohacení na straně přepravce.