Dobrý den, dnes se mi stalo, že v mhd v Kolíně mi nebyl uznán platný studentský průkaz z důvodu neuznávání této kartičky. ISIC normálně příjímají. Zajíma mě tedy, zda je možné jednu z karet na slevu neuznávat.
Uznávání obou slevových karet na hromadnou dopravu.
Výši jízdného a způsob uplatňování nároku na slevu z jízdného upravuje přepravní řád dopravce, který v tomto případě vyžaduje žákovský průkaz zakoupený a ověřený v kancelářích dopravce.
Na druhé straně, přepravní řády (podmínky v nich) by měly respektovat požadavek přiměřenosti a obdobné požadavky (speciální identifikační kartička) by měly sledovat legitimní účel, což je v tomto případě podle našeho názoru diskutabilní.
Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Tato služba je bezplatná. Odkaz na podání návrhu na zahájení mimosoudního řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese https://www.coi.cz/informace-o-adr/