CZC.cz s.r.o.

#5941Neuznaná reklamace

25 dnů 17 hodin

13.02.2015, před 10 lety

Tom Záruba

odešel mi zdroj do PC, tak jsem ho chtěl v záruce reklamovat, zdroj má škrábnutou záruční plombu v místě šroubu, což se stalo při jeho vyndavání z PC a to místo šroubu je vysoce exponované. Nicméně je ZJEVNĚ VIDĚT, že to není úmyslné poškození, že nebyl rozebírán a že plomba není celá přetržená. Část nálepky na šroubu je stále v celku. Reklamoval jsem zdroj na obchodním místě CZC a reklamace mi byla již 2x zamítnuta z důvodu poškozené záruční plomby. Podruhé jsem reklamoval za asistence vedoucího obchodu. Je mi líto že se CZC staví k reklamaci tímto způsobem, zvláště když jsem dlouholetý zákazník a neudělal jsem nic v rozporu s jejich reklamačním řádem.

Děkuji za pomoc s vyřízením.

S pozdravem Tomáš Záruba

PC zdroj Corsair CMPSU-650HXEU

Cílem reklamace je funkční zdroj, vrácení peněz, výměnu za nový, případně opravu akceptuji

19.2.2015 14:46, před 10 lety

Prodávající má podle § 19 z. o ochraně spotřebitele povinnost reklamaci přijmout a vyřídit. K předchozímu omezení zákonného rozsahu svých povinností z vadného plnění prodávajícím se nepřihlíží (např. vyloučením možnosti reklamace z důvodu poškození plomby). Prodávající má povinnost se při vyřizování reklamace zabývat povahou vytýkané vady. Pokud prodávající zamítl reklamaci z důvodu narušené pečetě, musel by prokázat, že mezi vadou a narušením pečetě je příčinná souvislost.

4.3.2015 11:34, před 10 lety

Dobrý den pane Zárubo,

byl vystaven dobropis 1615012250.

Prosím o uzavření stížnosti.

Děkuji.

Lukáš Boček