DER Touristik CZ a.s.

#59567Nedodržení smlouvy ze strany Exim Tours,za zaplacený zájezd a Hotel

3 měsíce 8 dnů 2 hodiny

02.08.2022, před 2 lety

Karel Stolarik

Dobrý den, tak dnes nás ubytovali do jiného hotelu než jsme si zaplatili a s vámi potvrdili, takže očekáváme nápravu a to okamžitě!!!! Protože jsme se těšili po dlouhé době po Covidu na dovolenou a toto jsme si nevybrali!!! Jak si to vůbec můžete mi potvrdit že budeme v hotelu Carabien, kde jsme se těšili na krásné zahrady a písečnou pláž!! Čeho jsme se dočkali!!! Špína pokoj kde čumíme na stavbu a rozhodně bychom si takový Hotel nezaplatili!!! Jsme ubytovaný v hotelu Pyramisa!!! Jestli nezjednate okamžitě nápravu aby nás odvezli tam kde jsme si to vybrali a zaplatili a vy jste nám zájezd potvrdili tak to dám do televize!!!! S pozdravem Karel Stolarik

Delegát ABO BAKR

Žádáme o navrácení peněz,neobdrželi jsme to co jsme si sami vybrali a zaplatili.

3.8.2022 16:26, před 2 lety

Mezi hlavní náležitosti potvrzení o zájezdu patří i umístění, hlavní znaky a případná turistická kategorie, do níž je podle pravidel státu místa určení cesty nebo pobytu zařazeno [2527 písm.c) občanského zákoníku].

Zájezd má vadu, není-li některá ze služeb poskytována v souladu se smlouvou (§ 2537 odst. 1 občanského zákoníku). Zákazník vytkne pořadateli vadu zájezdu bez zbytečného odkladu prokazatelným způsobem (písemně). Vyskytnou-li se po odjezdu podstatné vady zájezdu, nabídne pořadatel bez dodatečných nákladů pro zákazníka vhodné náhradní řešení stejné nebo vyšší jakosti, než jaká byla sjednaná ve smlouvě. Je-li navrhhované náhradní řešení nižší jakosti, než jakou určuje smlouva, poskytne pořadatel zákazníkovi přiměřenou slevu. Zákazník může navrhované náhradní řešení odmítnout pouze tehdy, není-li srovnatelné s tím, co bylo ve smlouvě sjednáno, nebo není-li poskytnutá sleva přiměřená (§ 2538 občanského zákoníku). Přiměřenost slevy se určuje dle rozsahu a trvání vady (§ 2540 občanského zákoníku).

Vytkl-li zákazník vadu a neodstranil-li ji pořadatel, má zákazník právo na náhradu škody (§ 2542 odst. 2 občanského zákoníku). Pořadatel vedle škody, kterou způsobil porušením smluvní povinnosti, hradí zákazníkovi též újmu za narušení dovolené.

Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Tato služba je bezplatná. Odkaz na podání návrhu na zahájení mimosoudního řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese https://www.coi.cz/informace-o-adr/

10.11.2022 16:37, před 2 lety