Stále mi odchází platba pro podvodnou seznamku, i když jsem se odhlásila. 592,-Kč každý měsíc. Prosím o pomoc, aby byly platby zastaveny. Děkuji Jarmila Doudová, e.mail: Jarmila.Doudova@centrum.cz
seznamka pro seniory
Ukončení členství a ukončení odchodu plateb
Strhává-li společnost z účtu či kreditní karty určitou částku, musí také prokázat, že k tomu má právní důvod. Pokud si je spotřebitel jistý tím, že závazek byl ukončen bez toho, aniž by vznikla platná pohledávka, patrně nebude možné tento právní důvod prokázat. Dochází-li k automatickému strhávání těchto plateb, lze tyto platby zablokovat v bance.
Jak uvádí sama společnost, vždy je možné takovou smlouvu vypovědět. Výpověď bývá zpravidla podmíněna tzv. výpovědní dobou, kdy poskytovatel pokračuje v poskytování služby a spotřebitel za ni musí platit. V některých případech je výpověď podmíněna i smluvní pokutou.
Dle obchodních podmínek společnosti je výpověď smlouvy účinná pouze tehdy, je-li zasláno výslovné písemné prohlášení (e-mailem support@datingcustomercare.com nebo poštou). Spotřebitel je ve výpovědi povinen uvést své celé jméno, využitou seznamovací stránku, svou e-mailovou adresu použitou k registraci a své uživatelské jméno. Podrobnější informace lze nalézt v obchodních podmínkách zde: https://www.pouzesex.cz/terms.
Ačkoliv podle našeho názoru dochází k zániku závazku již pouhým uplynutím původně sjednané doby, doporučujeme z preventivních důvodů spotřebiteli závazek (navíc i) vypovědět. Tím, že spotřebitel závazek z čistě preventivního důvodu (navíc i) vypoví, bez dalšího neznamená, že uznává existenci smluvního vztahu, protože tato existence (jak je uvedeno výše) zaniká již uplynutím původně sjednané doby. Výpověď je podle nás nutné vnímat toliko jako jistou "pojistku" pro případ odlišné právní interpretace daného vztahu soudem, která však není příliš pravděpodobná.
Vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční subjekt se sídlem ve Švýcarsku mimo Evropskou Unii, nelze kontaktovat Evropské spotřebitelské centrum působící při České obchodní inspekci, nýbrž dozorový orgán přímo v zemi sídla provozovatele.
Webové stránky jsou dostupné na tomto odkazu:
Společnost date4friend AG se rozhodla nevyužít možnosti mimosoudního řešení sporů skrze tuto platformu, a proto jsme nuceni stížnost uzavřít.