Exiteria a.s.

#5969Odstoupení od kupní smlouvy + vrácení peněz

5 měsíců 1 den

16.02.2015, před 10 lety

Soňa Radakovičová

Objednávku na postel jsem udělala dne 3.11.2014, jelikož jsem se stěhovala a předpokládala jsem, že do začátku prosince budu mít zboží doma, ale nestalo se tak. K této objednávce jsem ještě dne 18.11. připojila druhou část objednávky, a to obývací stěnu a komodu. Z eShopu mi bylo telefonováno, ať počkám na vyrobení i zbylého nábytku, abych nemusela platit dvakrát poštovné. Čekala jsem až do 9.12.2014 a ještě jsem se dočkala pouze 1/3 manželské postele a obývací stěna ani komoda doručena nebyla. Objednávka tedy přišla nekompletní. Objednala jsem si manželskou postel bez roštů, ale přišla mi pouze přední a zadní část postele a k tomu matrace, které jsem ani nezaplatila. Obývací stěna ani komoda nepřišly a ani jsem o tom předem nebyla informována. Ihned jsem o tomto stavu informovala eShop. Odstoupila jsem ihned od kupní smlouvy na manželskou postel a bylo mi přislíbeno, že postel bude odvezena řidičem z MT nábytku, až mi přiveze druhou část objednávky, a to komodu do ložnice a obývací stěnu. Čekala jsem další měsíc, měsíc věčného telefonování, dopisování a urgování. Nakonec mi z eShopu telefonovali, že objednávka na obývací stěnu i komodu není evidována, že se omlouvají, zda mohu udělat objednávku znovu. S tim jsem nesouhlasila. Druhý den jsem si objednala společnost GLS, aby postel odvezla zpět, jelikož řidič z MT nábytku samozřejmě nepřijede. Zaslala jsem písemně na email potvrzení o doručení postele na sklady MT nábytku a daňový doklad na 798Kč za dopravu. MT nábytek má v obchodních podmínkách, že peníze vrací do 14ti dnů ode dne vrácení zboží. Postel byla na sklady doručena dne 22.1. a peníze přišly na účet dne 16.2., a to bez financí na dopravu. Komunikace na velmi neprofesionální úrovni, neschopnost řešit problémy a porušení obchodních podmínek.

Zásuvková komoda do ložnice Krystal, Luxusní obývací sestava Adamina 2 , luxusní manželská postel Emilie

Vrácení peněz za dopravu, jelikož mi vznikla škoda, která nebyla způsobena mnou. Nehledě, že jsem již 3 měsíce bez nábytku a řešení ani kompenzaci mi nikdo nenabídl. Doprava mi byla slíbena na náklady společnosti MT-nábytek, ale nestalo se tak.

19.3.2015 11:23, před 10 lety

Z uvedeného vyplývá, že mezi stranami bylo dohodnuto, že odvoz zboží bude zajištěn ze strany společnosti. Vzhledem k uvedeným skutečnostem se tak nestalo a spotřebitelka se rozhodla zajistit vrácení zboží uvedenou cestou.

Společnost skutečně není povinná vrátit přijaté peněžní prostředky spotřebiteli dříve, než ji spotřebitel zboží předá nebo prokáže, že zboží odeslal.

Ustanovení § 1832 odst. 3 občanského zákoníku stanoví podnikateli povinnost vrátit spotřebitele náklady spojené s vrácením zboží, jestliže neupozornil spotřebitele o povinnosti nést tyto náklady v souladu s ustanovením § 1820 odst. 1 písm. g) občanského zákoníku, které stanoví, že podnikatel má povinnost sdělit spotřebitele v dostatečném předstihu před uzavřením smlouvy údaj, že v případě odstoupení od smlouvy ponese spotřebitel náklady spojené s navrácením zboží, a jde-li o smlouvu uzavřenou prostřednictvím prostředku komunikace na dálku, náklady za navrácení zboží, jestliže toto zboží nemůže být vráceno pro svou povahu obvyklou poštovní cestou.

17.7.2015 11:24, před 10 lety

Společnost byla o podané stížnosti informována, bohužel však dosud neprojevila zájem se k případu vyjádřit. Vzhledem k tomu, že služba VašeStížnosti.cz funguje na principu oboustranné dobrovolnosti, jsme nuceni stížnost uzavřít. Případný spor tak bude možné řešit pouze v občanskoprávním řízení.

V případě potřeby další konzultace se spotřebitel může obrátit na naši poradnu na lince 299 149 009.