dne 11.7.22 jsem koupila na http://www.businessstyle.cz zboží v částce 934kč, které bylo skladem. Dne 12.7. mi ráno přišel mail, že zboží není na skladě.
S tím, že jsem na zboží spěchala, napsala jsem 13.7. první mail se žádostí o zrušení objednávky a zaslání částky zpět, další 14.7., 18.7. Všechny byly bez reakce.
19.7. mi poslali mail i s fakturou, že zboží bylo odesláno. Bohužel, na Zásilkovnu byly pouze zaslány elektronické údaje, ale zboží ne.
21.7. a 22.7. jsem psala maily další, ale opět bez reakce.
27.7. se mi podařilo dovolat na uvedené číslo (mají telefony neustále vypnuty) a bylo mi sděleno, že zboží se jim v pořádku vrátilo a prostředky budou ve lhůtě VOP vráceny.
Tím vše skončilo.
Očividně firmě nezáleží na slušném jednání, a proto Vás prosím o pomoc.
Děkuji předem.
S přáním hezkého dne
Kuchařová Dagmar
Parker 1502/3231687 Royal I.M. Premium Warm Grey GT kuličkové pero
Vrácení peněz.
V uvedeném případě je "stornem" odstoupení od smlouvy. To lze ze zákona při uzavření distanční smlouvy učinit ve 14-denní lhůtě od převzetí zboží, nicméně z logiky věci a s eurokonformním výkladem lze dospět k závěru, že je odstoupení od smlouvy možné i před doručením zboží.
Po odstoupení od smlouvy si strany vrátí, co si plnily. S ohledem na to, že spotřebitel své zboží nedostal, nemůže nic vrátit, nicméně prodávající má povinnost vrátit peněžní prostředky přijaté od kupujícího. Ze zákona má na toto vrácení 14-denní lhůtu od odstoupení od smlouvy spotřebitelem. Pokud tato lhůta marně uplyne, ocitá se prodávající v prodlení a spotřebitel tak má nárok požadovat i zákonné úroky z prodlení.