Naletěl jsem na nabídku, mimochodem perfektně graficky zpracovanou, na tzv. nanospray spreeing, kterou jsem objednal 12.8.2022 v 11:34 hod. na e-mailu z www. stránky rumble stories. Následně ihned jsem si ověřoval recenze na uvedenou firmu a zjistil jsem, že jsem naletěl na podvodníky, kteří nedodávají nabízené výrobky, ale jen nějaké nefunkční padělky. Takže jsem prakticky obratem objednávku zrušil na stejné adrese, odkud mi potvrdili objednávku, tj. info@doplnkyauto.cz , a to už v 12:23 hod. 12.8.2022 a pro jistotu ještě opakoval zrušení v 13:59 hod. 12.8.2022. Přesto mi přišla informace jako support@ppl, že zásilka pod č. 40785361524 se připravuje k odeslání na mou adresu, přestože byla podle obchodních podmínek dodavatele zrušena do 6 hodin po odeslání, Takže jsem se obrátil na dopravní společnost ppl telefonicky a požádal o neodesílání zásilky, protože objednávka byla řádně včas zrušena. PPL mi ochotně vyhověla s tím, že zásilku obratem vrátí odesilateli a nebude se jí pokoušet dopravovat na mou adresu. Jaké bylo mé překvapení, když mi přišel e-mail s požadavkem na nějakou úhradu nákladů ! A to ještě s odkazem na jejich obchodní podmínky, které jsem přesně obdržel, kopie citovaného mailu:
DoplnkyAuto.cz
pá 19. 8. 10:48 (před 3 dny)
komu: mně
Vaše objednávka nebyla převzata
Vaše objednávka #6349 (12. 8. 2022) nebyla Vámi převzata od dopravce, kterou byla přepravní společnost PPL Balík do ruky.
Z důvodu že jste udělal/a objednávku, kterou následně nevyzvedl/a Vás prosíme o zaslání částky 49 Kč na náš bankovní účet 45145123/2010.
Pro Slovenko prosíme zaslat 4 € na náš bankovní účet CZ50 2010 0000 0000 4514 5123
Více informací najdete v naších obchodních podmínkách.
Číslo objednávky: 6349
Datum objednávky: 12. 8. 2022
Nano sprej na opravu laku SPREEING
1 449 Kč
Dále nebudu unavovat, tato podvodná společnost si hraje na mrtvého brouka, nedodržuje vlastní obchodní podmínky, ignoruje požadavek na zrušení objednávky, utajuje mailové a telefonické spojení na sebe a vůbec nekomunikuje se zákazníkem.
Momentálně jsem zjistil, že už zrušila svou www stránku a stáhla nabídku na na nano spray. Já jsem měl to štěstí, že jsem objednávku zrušil včas, byť s výše uvedenými problémy. Jen jsem chtěl upozornit na nekalé způsoby této "obchodní společnosti".
Zrušené objednávka, potíže s jejím zrušením , nulová komunikace s dodavatelem
Zabránit uvedené "firmě" v dolší podvodné činnosti.
Při koupi zboží na dálku má spotřebitel dle § 1829 odst. 1 písm. a) zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, 14 dnů od převzetí zboží nárok na to, aby u prodávajícího uplatnil možnost odstoupit od smlouvy bez udání důvodů. Eurokonformním výkladem lze dovodit, že odstoupit od smlouvy má spotřebitel právo i před samotným převzetím.
Ze stížnosti nevyplývá, že by spotřebitel hradil kupní cenu výrobku. V případě, že by kupující převzal zboží a vracel ho dle výše cit. ustanovení občanského zákoníku, nemá (není-li sjednáno jinak) nárok na náhradu poštovného spojeného s vrácením zboží zpět prodejci.
V daném případě je tedy skutkovou otázkou, kdy ke stornu objednávky došlo a je-li účtovaná cena za dopravu přiměřená.
Dobrý den, omlouváme se za nepříjemnosti, všechny požadavky řešíme pečlivě ve prospěch zákazníka. Prosíme ozvěte se nám na email info@nakupdarek.cz, kde rádi vaší záležitost vyřešíme k vaší spokojenost. :)