Vážení,
8.8. jsem zakoupila školní batoh. Poté již obchod nekomunikoval, nereagoval na maily, kde jsem se dožadovala odpovědi, zda má zboží skladem, jak tvrdil, a proč je stále neposílá. Vyhrožovala jsem ČOI a Policií ČR, proto možná jsem byla vyslyšena a zboží 15.8 bylo v balíkovně. Nicméně bez faktury, ta nepřišla ani mailem. Tel. mají neustále vyvěšen. Na Heuréce je k vidění i diskuze uživatelů, že tel. číslo dříve používal jiný eshop, myslím, že jeho jméno bylo hrackyXL.cz. Je evidentní, že někdo si zvolil tuto činnosti jako snadné vydělávání peněz. Vše jsem ohlásila na ČOI, dodnes nemám žádnou reakci, tato instituce je liknavá a tím pádem asi zbytečná. Tel. se tam nelze dovolat. Eshop dále funguje, podvodníci dále inkasují zboží...Vyberou jen část klientů, kterým asi zboží zašlou. POdle mě je to zboží kradené, já od něj žádný doklad nemám. Výrobce batohu mi potvrdil, že s tímto eshopem nemá navázán žádný obchodní kontakt. Jak je možné, že tento eshop i nadále funguje a nikdo nemá kompetenci mu ty stánky "zablokovat". Každý den přibývají nespokojení zákazníci, kteří přišli o peníze!!!! Kde to žijeme?
zablokování činnosti eshopu
Prodávající má povinnost vydat doklad o zakoupení výrobku s povinnými náležitostmi, pouze pokud o to spotřebitelka požádá, podle ustanovení § 16 odst. 1 zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele. Nereaguje-li prodávající na elektronickou komunikaci, je vhodné zaslat výzvu k zaslání dokladu ve smyslu § 16 odst. 1 zákona o ochraně spotřebitele písemně za využití poštovních služeb, nejlépe doporučeně s dodejkou.
Nakonec je třeba upozornit, že dTest je soukromým subjektem, a tak nemá pravomoc zrušit společnost nebo zablokovat její web. S těmito podněty je třeba se obrátit na Českou obchodní inspekci.