dnes 04.09.2022 jsme si nedopatřením zabouchly dveře a stali obětí praktik zámečnických služeb fmy Servis Direkt 24 s.r.o., Křižíkova 180/28, Praha 8 - Karlín, IČO 04546229.
Po přečtení internetových diskuzí a s odstupem času a již moji chladnou hlavou bych chtěl podat oznámení na tuto firmu ohledně jejich postupů a praktik. Věřím, že se připadám k mnoha ostatních "podvedeným" spotřebitelům a tímto oznámením se budete dále zabývat.
Věc: zabouchli jsme si dveře (běžný zámek v bytu) a zavolali jsme na číslo +420 225636136. Dispečer nám sdělil že do 30 minut pošle technika a zámečníka. Byli jsme obeznámeni cenami, které jsme dohledali na internetu. Technik dorazil, ihned nás ujišťoval o možnosti hlášení na pojišťovnu a že nám hned vše proplatí a k tomu ujišťoval, že když máme pojistku, že nám to pojišťovna proplatí ještě k tomu 2x. Byli jsme dále ujištěni že nedělní příplatek je za 100% s čímž jsme tedy souhlasili. Vše proběhlo neskutečně rychle (do 3 minut včetně otevření) a než jsme se nadáli byli dveře otevřené, protože si technik nárokoval skutečnost, že se na něho nemůžeme dívat. Poté jsme již obdrželi zjednodušenou fakturu s konečnou cenou 7800,- a nutností platit hotově.
Bohužel na jejich stránky kde jsem číslo +420 225636136 dohledal se již nedá dostat.
Nyní s chladnou hlavou a odstupem pár hodin je mi jasné, že jsem pod vlivem stresu, rychlosti jak to vše proběhlo, stal obětí této nekalé firmy. Vše jsem si potvrdil i na internetu a v diskuzních forem, kde mnoho lidí má stejnou skutečnost. Bohužel dveře již byly otevřené a byly nepřímo natlačeny částku hradit. Takovéto služby jsou jinak dostupné v řádech vyšších stokorun.
Věřím, že mě kontaktujete pokud potřebujete více informací a že můj podnět zařadíte k seznamu podnětů od ostatních spotřebitelů stěžujících si na nekalé postupy výše uvedené firmy.
Děkuji
JŠ
https://zamecnik-24.cz/ otevření zabouchnutých dvěří
Odškodnění a hromadné podání ČOI, možná medializace a varování ostatním
Stanovování ceny je věcí podnikajícího subjektu, který přitom však musí respektovat obecně závazné právní předpisy. O neúměrné zkrácení by se mohlo jednat zásadně v situaci, pokud by cena byla o polovinu vyšší, než je cena obvyklá v témže místě a v témže čase za tutéž službu.
Zkrácená strana může požadovat zrušení smlouvy a navrácení všeho do původního stavu, ledaže jí druhá strana doplní, oč byla zkrácena, se zřetelem k ceně obvyklé v době a místě uzavření smlouvy.