Dobrý den, pokouším se zaslat odvolání plné moci na adresu CVR a.s., Lannova 2061/8, Praha, ale pošta zásilku vrátila, adresát na adrese neexistuje. Mám to hlásit na ČOI? Jak postupovat? Měli by být v insolvenci. Děkuji.
Výběr dodavatele energií, plynu, elektrické energie, šmejdi
Odpověď, rada.
Dle § 11n Energetického zákona je možné odvolání plné moci bez postihu. Odvolání plné moci se zasílá na adresu sídla společnosti (ideálně doporučeně s dodejkou, aby měl spotřebitel důkaz o odeslání). Jelikož dle popisu spotřebitel tak učinil, uplatní se domněnka doby dojití dle § 573 Občanského zákoníku, kdy se považuje za doručené 3. pracovní den od odeslání. Společnost následně nemůže za spotřebitele uzavírat smlouvy.
Jak spotřebitel zmiňuje na společnost Centrální výběrová řízení a.s. byl vyhlášen konkurs (informace ohledně řízení mohou spotřebitelé nalézt zde: https://isir.justice.cz/isir/ueu/evidence_upadcu_detail.do?id=C969EC1D445F7F59E05333F21FAC9336).
Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost obrátit se na Energetický regulační úřad na adrese: https://www.eru.cz/mate-problem-s-dodavatelem-nebo-zprostredkovatelem.