ERGO pojišťovna, a.s.

#60377Zamítnutí reklamace výrobku

1 měsíc 10 dnů 18 hodin

06.09.2022, před 2 lety

Karel Šimurda

Dne 9.8.2022 jsme nahlásili pojistnou událost výrobku /elektrická trouba /, v rámci pětileté záruční doby. Pojišťovna řešila naší reklamaci / vadný smalt/ bez ohledání pracovníka pojišťovny, pouze podle námi zaslaného snímku. Dne 11.8.2022, jsme dostali zamítavou odpověď pracovníka pojišťovny s odůvodněním, že se záruka nevztahuje na škody,způsobené mechanickým poškozením. V našem případě se nejedná naprosto o mechanické poškození, protože trouba byla čištěna pouze vlhkou houbičkou. Poškození spodní plochy trouby vzniklo působením spodního topného tělesa na nekvalitní smalt.

Žádáme přehodnocení rozhodnutí, eventuelně vyslání servisního pracovníka pojišťovny. Nevím, proč pojišťovna sjednává prodloužená pojištění na výrobky, které nejsou schopny pětiletou záruční dobu vydržet. Je to pouze obírání lidí o finance. Plnění je už nezajímá a řeší to námi popsaným způsobem s tím, že zákazník stejně žádnou stížnost nepodá. Žádáme alespoň částečné odškodnění naší škodné událostiod této pojišťovny

13.9.2022 09:56, před 2 lety

Spotřebitel může ze zákona uplatnit právo z vady, která se vyskytne u spotřebního zboží v době 24 měsíců od převzetí. Pokud je tato doba prodloužena, jedná se o záruku smluvní nikoliv zákonnou. Z tohoto důvodu se záruka řídí smluvními podmínkami.

Pokud se spotřebitel domnívá, že smluvní podmínky kryjí tuto vadu, může stanovisko pojišťovny rozporovat znaleckým posudkem. Cenu posudku lze oprávněně požadovat jako účelně vynaložený náklad spojený s porušením smluvní povinnosti prodávajícího. Seznam znalců je k dispozici na internetové stránce Ministerstva spravedlnosti ČR www.justice.cz nebo na www.dtest.cz/soudni-znalci.

17.10.2022 14:29, před 2 lety

Spotřebitel nás informoval, že reklamace byla uznána a stížnost tím byla vyřešena. Stížnost proto uzavíráme s dosažením dohody.