V březnu jsem si v Alza objednal set recieveru Denon AVR-S960H a Reproduktory Polk Audio. Zboží bylo kupované jako jedna položka, která obsahuje reciever a reporbedny a byla na tento set sleva cca 35%. Reprobedny byly skladem a reciever nikoliv.(Bedny jsem si tedy vyzvedl a čakl na naskladnění zesilovače) Byl jsem ochotný si na zboží počkat, jelikož naskladnění bylo udávané na duben. V dubnu se nic nedělo, nikdo mne nekontaktoval a já si všiml, že se naskladnění posunulo o měsíc. Takto se to opakovalo každý měsíc. Nikdo se nikdy neozval jen se u objednané a zaplacené položky vždy posunul datum. Poslední posunutí bylo na 10. měsíc a to už mi došly nervy a začal jsem si s Alzou dopisovat. Před pár dny jsem se zase mou iniciativou dozvděl, že zboží je vyprodané a že už nebude. Alza mi po mých irgencích jen toto oznámila emailem a nic dalšího se nedělo. Začal jsem se dožadovat alternativní náhrady za jimi nedoručené zboží. Asi po týdnu urgencí po telefonu a emailů z mé strany mi nabídli o třídu horší produkt(DENON AVR-X1700H Black) a to ještě s doplatkem cca 5000, což jsem okamžitě odmítl, jelikož jimi nedodané zboží(Denon AVR-S960H) je o třídu vyšší. (A díky té akci ve které jsem zboží koupil, jimi nedodaný model vycházel v době koupě levněji než tato nabízená alternativa s doplatkem aktuálně)
Prosím o pomoc s tímto případem, jelikož na Alza linku se dovoláte jen do kontaktního centra, které nemá jakékoliv oprávnění něco takového řešit a tak již týden je odpověď stále stejná, že to posuvají výše.. Výše evidentně asi nečetli ani jednu mojí stížnost na způsob řešení a tak teď ve finále mi poslali email, že díky alternativě v podobě DENON AVR-X1700H Black mám dopaltit 5353kč.
Za mne mi má Alza dodat buď zboží, které mi nedodala a nebo zboží ve stejné/ podobné konfiguraci a nikoliv mi nabídnout horší model s 5000kč doplatkem a to ani nemluvím o tom, že toto se táhne od března 2022. A jako třešnička na dortu mám samozřejmě veškerou komunikaci, kdy mě ujišťovali, že zboží je objednané a že jsem myslím 7mý v pořadí na doručení tohoto zboží.
Moc děkuji,
Zářecký
Denon AVR-S960H
Adekvátní model podobné konfigurace BEZ DOPLATKU. Navrhoval jsem Alze, že jsem ochotný jít na variantu, že mi dodají o třídu horší model tzn. ENON AVR-X1700H Black ale bez doplatku. Nebudu doplácet na to, že půl roku čekám na zboží které bylo v akci(možná virtuální akce aby nalákali zákazníky jako mne) a poté mi nabídly horší zboží bez akční ceny s vysokým doplatkem.
Byla-li prodejcem učiněna nabídka určitého zboží, ale prodávající slibované zboží vůbec neměl v úmyslu dodat (v odpovídajícím množství a včas) a celá akce měla sloužit pouze k nalákání zákazníků na jeho ostatní nabízené zboží nebo služby, mohlo by takové jednání naplňovat znaky tzv. vábivé reklamy, která je zakázanou obchodní praktikou dle přílohy č. 1 k zákonu 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele. Tuto skutečnost si může ověřit příslušný krajský živnostenský úřad. V případě porušení tohoto zákazu hrozí prodávajícímu pokuta. Spotřebitel může podat podnět přímo krajskému živnostenskému úřadu nebo České obchodní inspekci.
Spotřebitel nás informoval, že stížnost byla vyřešena dle jeho přání. Stížnost proto uzavíráme s dosažením dohody.