Aleš Chudík

#60583Nedodáni jídelníčku ze Superpremena.cz

1 měsíc 5 dnů 8 hodin

15.09.2022, před 2 lety

Lucie Jarošová

Dne 5.9.2022 jsem vyplnila dotazník ke zpracování jídelníčku a tréninkového plánu na míru. Peníze jsem zaslala obratem stejný den 1000kc na účet 2300789663/2010. Tento den probíhala komunikace zcela v pořádku a ihned.
Nyní se snažím druhý den po emailu a fb komunikovat a nikdo ze společnosti nereaguje. Dnes jsem podala odstoupení od smlouvy, které jsem zaslala jak na FB tak emailem.
Co mohu dělat více, abych peníze získala zpět popř aspoň aby další potenciální zákazníci nenaletěli?
Děkuji za odpověď

Jídelníček, tréninkový plán

Vrácení peněz

15.9.2022 14:13, před 2 lety

Mezi podnikatelem a spotřebitelkou byla sjednána smlouva o dílo (zhotovení tréninkového plánu a jídelníčku na míru). Zhotovitel má ze zákona povinnost provést dílo s potřebnou péčí a v ujednaném čase. Dílo je dokončeno, pokud byla předvedena jeho způsobilost sloužit svému účelu. Není-li dílo dokončeno v ujednaném čase, ocitá se zhotovitel v prodlení. Spotřebitelka by v takovém případě mohla po zhotoviteli žádat smluvní pokutu, pokud byla ve smlouvě sjednána.

Spotřebitelka by také měla zhotoviteli oznámit, že mu určuje dodatečnou lhůtu k plnění a že mu ji již neprodlouží. Po marném uplynutí této lhůty platí, že spotřebitelka od smlouvy odstoupila. Smlouva by se v takovém případě rušila od počátku a zhotovitel je povinen spotřebitelce vrátit peněžní prostředky. Nevrátí-li peněžní prostředky ani poté, co jej k tomu spotřebitelka vyzvala, může spotřebitelka navíc žádat zákonný úrok z prodlení.

Nebude-li možné spor vyřešit smírnou cestou prostřednictvím naší služby, má spotřebitelka možnost se obrátit na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.

20.10.2022 17:49, před 2 lety