DER Touristik CZ a.s.

#60592Riadh Palms Tunisko - Exim tours klame zákazníky

1 měsíc 5 dnů 1 hodina

15.09.2022, před 2 lety

Simona Kokošková

Dne 10.9. 2022 jsme měli z Prahy odletět v 19:40 hod., let měl více jak 2 hod. zpožděni.
Po přesunu na hotel Riadh Palms jsme byli zhrozeni. Dostali jsme pokoj č. 115, v pokoji nebyla ani jedna balená voda, byl zde pouze jeden ručník pro 2 osoby, vše bylo špinavé, zaprané, rozpadlá toaleta a sprchový kout. Opravdu neodpovídá nic 4 hvězdám. Šli jsme si tedy pro vodu na recepci, byl problém nám vůbec dát něco k pití. Poté někdo po 10 minutách sehnal jednu flašku vody….
Po probuzení jsme šli do hotelové restaurace na snídaně, kde ale nic nebylo – vše docházelo, všude byla špína, nebylo zde dostatek nádobí, příborů, neexistuje zde sklenička….vše nalévají do plastových kelímků, kterých se zde válí všude milion. Ostatní lidé na hotelu se v jídle hrabou rukama – hygiena na poblití. Měli jsme strach se zde najíst. Vše nafocené. Po této jedné návštěvě restaurace už jsme se zde báli najíst…byli jsme nuceni chodit jiíst mimo hotel a kupovat si jídlo i když jsme měli zaplacenou formu stravování all inclusive.
Po celém hotelu se válí nedopalky od cigaret, lidé kouří všude, i když je na hotelu vylepen zákaz kouření – nechutné.
Aféra s ručníky a toaletním papírem – uklízečky a zaměstnanci hotelu chtěli za vše peníze navíc – NEPŘÍPUSTNÉ. Šli jsme na recepci s dotazem, jestli nám vůbec dají ručníky a toaletní papír – bylo nám sděleno ať si ho jdeme koupit do obchodu. Vše jsme říkali delegátovi – delegát mluvil prý několikrát s ředitelem hotelu, ale stejnak se to pořád opakovala a nejenom u nás na pokoji…. Stěžovalo si více zákazníků na služby hotelu.
Na pláži a u bazénu přelidněno – věčný nedostatek lehátek, ručníky na pláž a k bazénu zde neexistují. Všude špína, špinavý bazén – odpadky, kelímky, odhozené zbytky jídla – HNUS….
V moři se bylo možné koupat zhruba tak na 15 m a tím to končilo – na tomto prostoru opět neskutečné množství lidí. Jakmile by člověk šel za vyhrazenou část měl by zase strach o vlastní zdraví….jezdili zde v těsné blízkosti skútry, lodě apod. -….plavčík okamžitě upozorňoval, když se někdo k této části přiblížil.
U bazénu po 18:00 hod. začali vyhánět lidi a začali tam stříkat savo z plastové pet lahve na dlažbu a lehátka, ale ještě v tu dobuse tam nacházeli lidé ….nebezpečí
Pokoj špinavý, zničená toaleta a sprchový kout …. Foto
Na chodbách v hotelu krev na zdích….foto
Byli jsme nuceni si chodit kupovat balenou vodu mimo hotel – opět něco došlo… v hotelu docházelo vše.
12.09.2022 jsme měli schůzku s delegátem, sdělili jsme mu všechny skutečnosti a rozhodli jsme si koupit dřívější letenky za 160 euro na osobu zpět domů.
13.09.2022 jsme odletěli do Prahy.
14. 09.2022 jsme navštívili pobočku EXIM TOURS v Plzni (OC Olympia). Chtěli jsme řešit reklamaci zájezdu osobně na pobočce, ale pracovnice paní E.B. nebyla schopna ani s námi reklamaci sepsat. Pouze nám zaslala reklamační protokol. Máme si to zařídit sami. Nerozumíme tedy tomu, proč paní B. na pobočce sedí a k čemu tam je????

Smlouva o zájezdu č. 136220928 Obchodní značka: EXIM TOURS Termín pobytu: 10.09. – 17.09. 2022 Destinace: Tunisko – pevnina HoteL: Riadh Palms Jméno a příjmení delegáta: Imed Trabelsi Kontakt na delegáta: +216 290 909 671

POŽADAVEK:
Žádáme o finanční kompenzaci za pobyt v tomto hotelu a za zpáteční letenky.
VAŠE SPOLEČNOST NABÍZÍ HOTEL, KTERÝ VŮBEC NEODPOVÍDÁ REALITĚ, LŽETE ZÁKAZNÍKŮM, KLAMATE OPAKOVANĚ ZÁKAZNÍKY!!!! STYĎTE SE!

15.9.2022 13:38, před 2 lety

Neměl-li zájezd vlastnosti, o nichž pořadatel spotřebitele ujistil nebo které spotřebitel vzhledem k nabídce a zvyklostem důvodně očekával, měl by pořadatel zajistit nápravu, pokud byla možná a pokud by si nevyžádala neúměrné náklady. Nezjednal-li pořadatel nápravu ani v přiměřené lhůtě, kterou mu spotřebitel určil, může si spotřebitel zjednat nápravu sám a pořadatel mu nahradí účelně vynaložené náklady.

Měl-li zájezd vady, vytkl-li je spotřebitel bez zbytečného odkladu a určil-li k tomu přiměřenou lhůtu k odstranění vady, má spotřebitel dle § 2540 občanského zákoníku právo na slevu z ceny ve výši přiměřené rozsahu a trvání vad. Existenci vad je nutné doložit (např. foto nebo video záznam). Nevytkl-li spotřebitel vady zájezdu bez zbytečného odkladu vlastním zaviněním, právo na slevu mu vůbec nevznikne, proto doporučujeme jednat vždy co nejdříve.

Pro výpočet výše nároku je možné využít tzv. Frankfurtskou tabulku slev. Tabulka není právně závazná, jedná se spíše o pomocné vodítko. Zde je k dispozici ke stažení Frankfurtská tabulka slev: http://www.evropskyspotrebitel.cz/files/frankfurtska-tabulka.pdf. Více informací ohledně problematiky zájezdů je možné také vyhledat na adrese www.dtest.cz/clanek-5233/na-co-nezapomenout-pri-reklamaci-zajezdu nebo na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3723/jak-spravne-reklamovat-vady-zajezdu.

Uzná-li podnikatel reklamaci jako opodstatněnou je povinen vrátit spotřebiteli přiměřenou část kupní ceny zájezdu. Podnikatel by měl bez dalšího vrátit stanovenou část kupní ceny v penězích. Podnikatel může vystavit spotřebiteli poukaz na další služby pouze v případě, kdy s vystavením poukazu spotřebitel výslovně souhlasí. Není možné spotřebiteli vnutiti poukaz proti jeho vůli.

20.10.2022 14:02, před 2 lety