Aktuální zkušenost na cestě z Vídně do Ostravy. Autobus měl zpoždění 8 minut, ale jelikož na přestup, při řádném příjezdu autobusu, bylo pouhých 12 minut, raději jsem z autobusu k vlaku celou cestu běžel (s dvacetiosmi kily na zádech). Naštěstí se v Brně orientuji dobře a běžel jsem tak ,,na jistotu” rovnou k vlaku.
Očekával jsem, protože daný spoj mi nabídla sama společnost, že vlak nabere minimálně stejné zpoždění, jako autobus.
Nicméně nestalo se a když jsem doběhl na nástupiště, vlak se zrovna začal rozjíždět.
,,Naštěstí” o pár sekund dříve doslova naskočila do jedoucího vlaku paní, kterou dveře vlaku ,,přiskříply” tak, že ven trčela polovina těla.
Vlak po chvilce zastavil a já taky nastoupil do vlaku.
Aktuálně za mnou do kupé přišel strojvedoucí (žena) a arogantně mě ,,seřvala”, i když jsem na její drze podanou otázku, řekl, že já do vlaku za jízdy nenaskakoval, že co se mohlo stát, že šlo o život.
Takže děkuji za ohrožení života v přímém přenosu před mým zrakem a apeluji, ABY VLAKY NABÍRALY ZPOŽDĚNÍ AUTOBUSŮ, KTERÉ NA SEBE NAVAZUJÍ. Dokážu si představit, v jakých potížích se ocitne zahraniční ,,turista”, který v dobré víře rozhodne se využít spoje Vídeň-Ostrava s přestupem v Brně.
Jedná se o (RJ,R 1127); 15.9. Odj: 18:02; Brno-> Bohumín
R 1127; Brno -> Bohumín; Odj: 18:02; 15.září
Navrhuji komunikaci autobusů a vlaků, které ba sebe navazují a jsou firmou vyloženě doporučovány.
Není-li služba ve sjednané kvalitě poskytnuta, doporučujeme spotřebiteli, aby dle článku XIV smluvních přepravních podmínek společnosti RegioJet a.s. uplatnil reklamaci. Reklamace z přepravy cestujících a zavazadel se podávají písemně na adresu sídla dopravce: STUDENT AGENCY, Dům pánů z Lipé, Náměstí Svobody 86/17, 602 00 Brno, telefonicky na čísle: 420 539 000 146, e-mailem: reditel@regiojet.cz, nebo osobně na jakékoliv pobočce STUDENT AGENCY/RegioJet. Reklamaci lze podat do 1 roku po uskutečnění jízdy na výše uvedených kontaktech.