Dobrý den, byl jsem u T-Mobile a měl jsem problém z internetem a televizí, tak jsem se rozhodl pro přechod k Vodafona a to z důvodu, že mi bylo obchodním zástupcem Vodafone sděleno, že u nich není problém, že na jejich internet vzduchem půjdou klidně i 2 televize, tak jsem se rozhodl o přechod. Po podepsání smlouvy na dálku mi naistalovali internet a zároveň televizi, a ejhle televize se sekala více než u t-mobile, tak jsem volal na Vodafone linku a ti to předali na technickou podporu, kde mi následně bylo řečeno, že na tenhle typ internetu nebude fungovat ani 1 televize, a že pokud jí připojím, tak mi nepůjde žádný internet, tak jsem žádal o řešení které jsem nedostal, operátor mi vždy řekne, že dá požadavek na obchodního zástupce s kopii na jeho nadřízeného, a pak jsem čekal 14 dní kde když mě nikdo nekontaktoval, tak jsem zase musel volat na operátora, jelikož mi nešla zadat reklamace na Můj Vodafone, tak jsem jí zadal prostřednictvím operátora, žádal jsem o kopii do emailu nebo o číslo reklamace a bylo mi sděleno, že to je interní záležitost a že nemůžou, po asi 14 dnech další nekomunikace jsem volal, a reklamace zmizela, tak jsem zadával přes operátora znovu a ta zmizela, stejně cca po 14 dnech, nic se nevyřešilo, a operátoři mi tvrdí, že reklamace nikdy nebyla zadaná. Do toho mám rámcovou smlouvy kde mám mít slevu na třeba mé číslo, kde mám platit po slevách 599 a ve faktuře mi je účtováno cca 1300, takže každý měsíc o podepsání smlouvy volám na vodafon a je mi vystavován dobropis, kde mi, ale nemůžou vydobropisovat 2x septobox na televizi, takže platím za internet který mi nefunguje, 2x televizi která nefunguje, a 2x za septobox který nemůže využívat.
Dnes jsem se podařilo zadat reklamaci přes můj vodafone, kde jsem si udělal o této reklamaci printscreen obrazovky, a to je můj jediný důkaz, protože i když mi tam bylo napsáno že mi byla odeslána o tom informace o emailu, tak se nestalo, nic mi nepřišlo, žádné potvrzení a nic.
Snad jsem to napsal stručně a dostanu od Vás nějakou radu, moc prosím, už nevím kde se obrátit. Když podám výpověď vodafonu tak mi vyhrožují pokutou za nedodržení rámcové smlouvy, jsem i nich od 1.6. a od začátku mám tyto problémy.
S pozdravem Pavel Varmus
Internet a televize Vodafone,
Ukončení rámcové smlouvy, bez sankce. Jen chci klid a věnovat se práci a rodině a neřešit pořád jen problémy Vodafone. A nechci platit za něco co neužívám.
Nesouhlasí-li spotřebitel s vyúčtováním služeb má právo uplatnit reklamaci. Reklamaci na vyúčtování ceny je spotřebitel oprávněn uplatnit bez zbytečného odkladu, nejpozději do 2 měsíců ode dne dodání vyúčtování ceny za poskytnutou službu. Společnost je povinna vyřídit reklamaci bez zbytečného odkladu, nejpozději do 1 měsíce ode dne doručení reklamace. Doručení vyřízení reklamace musí být provedeno prokazatelným způsobem. (§ 64 odst. 7-10 Zákona o elektronických komunikacích).
O přijetí reklamace rozhoduje pracovník ihned, ve složitějších případech do 3 pracovních dnů. Vyřízení reklamace, jak je uvedeno výše, má proběhnout zásadně do 30 dnů od jejího uplatnění. Ustanovení § 19 zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, rozvádí i další povinnosti prodávajícího v souvislosti s reklamačním procesem. Nepřijetí věci do reklamačního procesu bez právně relevantního důvodu je správním přestupkem [§ 24 odst. 7 písm. v) zákona o ochraně spotřebitele], za nějž lze uložit pokutu až 3 mil. Kč [§ 24 odst. 17 písm. c) zákona o ochraně spotřebitele].
Jednání zaměstnance zavazuje společnost podle § 167 Občanského zákoníku.
Prodávající je povinen spotřebiteli vydat písemné potvrzení o tom, kdy spotřebitel právo uplatnil, co je obsahem reklamace a jaký způsob vyřízení reklamace spotřebitel požaduje; a dále potvrzení o datu a způsobu vyřízení reklamace, včetně potvrzení o provedení opravy a době jejího trvání, případně písemné odůvodnění zamítnutí reklamace. Nesplnění této povinnosti je správním deliktem a může být sankcionováno ze strany České obchodní inspekce, které spotřebitel může dát podnět pro porušení zákona o ochraně spotřebitele.
Podle § 1818 Občanského zákona platí, že spotřebitel má právo odstoupit od smlouvy a s tímto právem nelze spojit postih. Ujednání ve smlouvě, která tomu odporují, jsou zakázaná a nepřihlíží se k nim. Smluvní pokutu lze navíc sjednat se spotřebitelem pouze ve smlouvě, nikoliv v obchodních podmínkách, a to jen pro porušení povinnosti. Porušením smluvní povinnosti však nemůže být zákonný výkon práva, kterým je např. odstoupení od smlouvy nebo její vypovězení.
Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost obrátit se na mimosoudní řešení spotřebitelských sporů při Českém telekomunikačním úřadu. Tato služba je zpoplatněná 200 Kč (pokud se spor týká peněžitého plnění, je poplatek 4 % z této částky, avšak nejméně 200 Kč). Více informací může spotřebitel nalézt zde: https://www.ctu.cz/resene-spory-ctu. Kontakty na Český telekomunikační úřad je možné nalézt zde: https://www.ctu.cz/kontakt.
Dobrý den, pane Varmusi, je mi líto, pokud došlo k nedorozumění. Kvůli ochraně údajů nemůžeme řešit konkrétní záležitosti prostřednictvím stránek třetích stran. Reklamaci lze dle Všeobecných podmínek možné podat prostřednictvím elektronického formuláře, který zákazníci nalezenou ve své internetové samoobsluze Můj Vodafone, nebo písemně na naši adresu. Reklamaci nelze podat telefonicky. Reklamační oddělení komunikuje pouze písemnou formou. Na obdržené reklamace odpovídáme písemně, nikoli telefonicky. Podle Zákona o elektronických komunikacích č. 127/2005 Sb. jsme povinni doručení vyřízení reklamace provést prokazatelným způsobem (tj. e-mailem nebo dopisem). Dle Vašeho vyjádření jste již reklamaci prostřednictvím reklamačního formuláře podal. Vyčkejte tedy, prosím, na vyjádření našich specialistů. Případně nás můžete kontaktovat také poštou: Vodafone Czech Republic a.s., Reklamační oddělení, náměstí Junkových 2, 155 00 Praha 5. Děkuji za pochopení. Přeji Vám pěkný den. Lenka Pilná Péče o zákazníky
Děkuji za reakci, ale je smutná, že reklamaci jsem podal i elektronicky a nic se neděje, také Vás musím upozornit, že Vaši operátoři tedy asi lžou hovory jsou nahrávány tak si je přehrajte. Klamete zákazníka všemi směry. Už mě tady ta Vaše politika nebaví proto jsem podal stížnost na ČTU.
Dobrý den, pane Varmusi, mrzí mě vzniklé komplikace. Kvůli ochraně osobních údajů nemůžeme řešit konkrétní záležitosti prostřednictvím stránek třetích stran, a ze stejného důvodu nemám k Vaší stížnosti žádné informace. Věřím však, že se celá záležitost vyřeší k oboustranné spokojenosti. Telefonické hovory nahráváme náhodně, a i takto náhodně nahrané záznamy postupně vymazáváme. Pokud se na nás ČTÚ obrátí, budou tomuto orgánu poskytnuty požadované a dostupné informace. Děkuji za pochopení. Přeji Vám pěkný den. Lenka Pilná Péče o zákazníky