AURES Holdings a.s.

#60746Stočené kilometry,neplatná tovární záruka vozu

8 měsíců 29 dnů 16 hodin

21.09.2022, před 2 lety

Lukáš Kroupa

Servisní kniha k vozu neodpovídá certifikacím co jsem k vozu dostal,nesedí najdete km.Zanedbany servisní interval,na novém voze tím pádem vůz bez tovární záruky,v AAA tvrdily opak,vydali certifikáty (samozřejmě klamavé).Auto jsem koupil v Lednu 2022, nyní je září (až tet jsem to vše zjistil) AAA zatím nekomunikuje -s problemem jsem je seznámil reklamaci zatím oficiálně nepodal, nevím jaké mám práva ve věci,děkuji Kroupa

Jedná se o Hyundai Tucson 3 ,2019

Pozaduji vyjádření ve věci AAA auto,dále jsem za vůz zaplatil 540 tisíc korun,za tu cenu jsem měl mít zánovní vůz v tovární záruce,s jasnou historií,požaduji vrátit část peněz co jsem za vůz zaplatil,nebo vrácení vozu a peníze zpět

23.9.2022 16:07, před 2 lety

V uvedeném případě by se mohlo jednat o uvedení spotřebitele v omyl (stav vozidla) podle § 583 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, podle kterého platí, že pokud někdo jednal v omylu o rozhodující okolnosti a byl-li v omyl uveden druhou stranou, je právní jednání neplatné. Spotřebitel by tedy mohl namítat neplatnost uzavřené smlouvy.

Jako nejvhodnější způsob se nám jeví namítnutí neplatnosti smlouvy z důvodu uvedení v omyl ve smyslu § 583 občanského zákoníku. Prodávající by v takovém případě měl spotřebiteli vrátit peníze za takto sjednanou smlouvu..

Pokud má spotřebitel podezření na nekalou obchodní praktiku (např. stočený tachometr) podnikatele, kterou dle něj dochází k porušování zákona o ochraně spotřebitele, může podat podnět České obchodní inspekci.

Pokud by v důsledku nesprávné informace vznikla spotřebiteli nějaká další škoda, mohl by ji vymáhat po prodejci v souladu s § 2950 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník.

Závěrem apelujeme na spotřebitele, aby nepodepisovali smlouvy ve spěchu a před každým podpisem si důkladně přečetli všechny podmínky. Ve chvíli, kdy je smlouva podepsaná, se již těžko dovolává toho, že spotřebitel nevěděl, co podepisuje.

21.11.2022 18:17, před 2 lety

Vážený pane Kroupo,
jak jsem byla informována, kolegové z oddělení péče o zákazníky se Vás pokoušeli telefonicky několikrát kontaktovat, avšak neúspěšně. Je tedy potřeba, abyste se dostavil na kteroukoli naši pobočku sepsat reklamaci, která bude následně posouzena. S sebou prosím nezapomeňte přinést veškeré podklady potřebné pro sepsání reklamace (kupní smlouvu, předávací protokol, 1 doklad totožnosti). Pokud možno, přineste s sebou i servisní zprávu o závadě (závadách), výrazně to urychlí vyřízení reklamace.
Děkuji, Jitka Míková, AAA AUTO

25.3.2023 22:25, před rokem

Děkujeme společnosti za součinnost a žádáme spotřebitele o sdělení, v jaké fázi se stížnost nyní nachází, případně o její uzavření. Neučiní-li tak, budeme nuceni stížnost uzavřít.

20.6.2023 08:58, před rokem