Dnešního dne přišla předžalobní výzva advokáta Mgr. et Mgr. Adama Vrbeckého, který zastupuje Společnost M.B.A. Finance,
ta odkoupila od společnosti UPC DTH dluh ve výši 323,- Kč.
Úroky z prolení a náklady advokáta zvýšili původní dluh na 2 005,- Kč.
V předžalobní výzvě není žádná informace jak dluh vznikl. Je zde pouze jakési číslo dodavatelské smlouvy.
Nejsem si žádného dluhu vědoma!!!
UPC jako satelitní televizi jsme přestali užívat v roce 2014.
Vzhledem k délce od zániku služby se jeví, že věc je promlčena.
Děkuji za případné informace a pomoc.
Jana Hrubešová Melíšková
UPC jako satelitní televizi jsme přestali užívat v roce 2014.
Požaduji zaslání smlouvy s UPC a přesný popis za co vznikl dluh.
Vše jsem platila cestou bankovního příkazu a tak nemohlo jít o žádané opomenutí
UPC jako satelitní televizi jsme přestali užívat v roce 2014.
Vzhledem k délce od zániku služby se jeví, že věc je promlčena.
Vymáhá-li společnost údajný dluh, musí také prokázat existenci tohoto dluhu. Pokud je spotřebitel přesvědčen, že mu žádný dluh vůči společnosti nevznikl, je vhodné o tomto informovat přímo společnost, jež údajný dluh vymáhá. Neexistuje-li dluh spotřebitele vůči společnosti, není ani společnost, které je pohledávka postoupena, oprávněna údajnou pohledávku vymáhat.
Vymáhá-li společnost tento údajný dluh prostřednictvím inkasní agentury, nemá tato inkasní agentura žádná speciální oprávnění oproti běžnému věřiteli. Aby mohla být nařízena exekuce, musela by společnost nejprve uplatnit svoji pohledávku u soudu.
Dobrý den, podklady k odkoupené pohledávce zasíláme poštou. Telefonicky jsem se s paní Melíškovou spojil, abychom si celou situaci vysvětlili a domluvili se na dalším postupu a způsobu zaslání dokumentů, ale bylo zřejmé, že s námi paní Melíšková komunikovat po telefonu nechce. Čekáme tedy písemné vyjádření, na které budeme dále reagovat. Lukáš Richter Manažer call centra
Žádáme spotřebitele, aby s odstupem času sdělil, zda byla jeho stížnost vyřešena smírně. Děkujeme stranám za součinnost.
Zaslala jsem dopis, že je zbytečné dohledávat zda a jaký dluh vznikl, neboť věc je promlčena.
Nikdo se neozval ale dá se předpokládat, že až do Společnosti M.B.A. Finance nastoupí opět nový koncipient
znovu se ozvou.