LUDOM NÁBYTEK s.r.o.

#60908Nemožné vyřešení reklamace

27.09.2022, před 2 lety

Jiřina Nováková

v únoru 2022 jsme si objednala u dané společnosti stůl a 6 židlí do nové kuchyně. Obchodní označení stolu "Jídelní stůl S34 (90-240)" a obchodní označení židlí "Jídelní židle K56. Z důvodů přestavby kuchyně, jsem zboží rozbalila až za nějakou dobu po doručení. Stůl byl rozbitý. Reklamovala jsem ho přes systém společnosti, ale i po téměř půl roce nechtějí přistoupit na reklamaci a vrácení peněz za stůl.

Jídelní stůl S34 (90-240) a jídelní židle K56 - 6 ks

Vrácení stolu a následné vrácení peněz za poškozený stůl, který mi byl takto doručen

30.9.2022 14:18, před 2 lety

Spotřebitel může uplatnit právo z vady, která se vyskytne u spotřebního zboží v době 24 měsíců od převzetí. Podnikatel má dle § 19 odst. 3 zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, povinnost vyřídit reklamaci bez zbytečného odkladu.

V prvních 6 měsících od převzetí se navíc uplatní domněnka vadnosti. Prodávající tak musí dokázat, že zboží nebylo při převzetí spotřebitelem vadné.

11.10.2022 11:26, před 2 lety

paní Nováková u nás nahlásila reklamaci poškozené části stolu, jedná se o vkladku, která slouží k rozložení stolu. Reklamace byla přijata a paní Nováková byla informovaná, že potřebujeme dodatečné fotografie, aby mohl být vyroben nový díl. Po zaslání fotografií a naskladnění nového dílu jsme paní Novákovou opakovaně kontaktovali s termínem doručení a montáže nového dílu. Paní Nováková však díl odmítá převzít. Z našeho pohledu jsme všechny náležitosti a termíny reklamačního řízení splnili.

11.10.2022 14:26, před 2 lety

Děkujeme společnosti za součinnost.

S ohledem na výše uvedené přeřazujeme stížnost na spotřebitelku, aby se mohla ke skutečnostem uvedených společností vyjádřit.

27.11.2022 17:40, před 2 lety

29.11.2022 16:04, před 2 lety

Jiřina Nováková

navrhovala jsem výměnu celého stolu. Nepřeji si mít stůl složený z náhradních dílů. Přikládám fotografii, jak jsem stůl převzala. Bohužel více fotek nelze vložit. Nemám problém pozvat si soudního znalce na posouzení.

Nováková

20.2.2023 16:30, před rokem

V případě potřeby další právní konzultace se spotřebitelka může obrátit na naši poradnu na telefonní lince 299 149 009. Dále může spotřebitelka využít možnost mimosoudního řešení spotřebitelských sporů při České obchodní inspekci. Více informací k uvedené službě lze nalézt na webové adrese www.adr.coi.cz.