Lidl Česká republika s.r.o.

#61189Naúčtování více kusů na účtence

5 měsíců 24 dnů 8 hodin

10.10.2022, před 2 lety

Jiří Jaroš

Dobrý den, dnes v Lidlu v Čáslavi, jsem si koupil jeden džus za 39,90Kč a doma jsem si všiml, že paní mi naúčovala tři.

Předražený džus

Vrátit peníze

10.10.2022 12:53, před 2 lety

Spotřebitel by měl v případě prokázaného zjištění nesprávného vyúčtování zboží na pokladně nárok na vrácení bezdůvodného obohacení ze strany podnikatele. V takovém případě je nutné k prokázání nesprávného vyúčtování využít např. svědeckou výpověď nebo kamerový záznam.

Dozor v oblasti správného účtování nákupu provádí Česká obchodní inspekce. V případě opakovaného nesprávného účtování zboží by mohl spotřebitel zvážit podání podnětu správnímu orgánu, který může za zjištěný přestupek uložit podnikateli pokutu.

10.10.2022 13:26, před 2 lety

Dobrý den, pane Jaroši, mrzí nás, že Vám v prodejně bylo naúčtováno zboží navíc. Doporučujeme Vám opětovně se do prodejny dostavit a situaci dořešit s vedoucím, rozdílná hodnota Vám bude vrácena. Děkujeme za pochopení. S pozdravem Lidl Česká republika v. o. s.

27.11.2022 17:58, před 2 lety

3.4.2023 20:41, před rokem

Spotřebitel již nevyužil možnosti na vývoj případu reagovat, stížnost jsme proto nuceni uzavřít.