Dobrý den, dnes v Lidlu v Čáslavi, jsem si koupil jeden džus za 39,90Kč a doma jsem si všiml, že paní mi naúčovala tři.
Předražený džus
Vrátit peníze
Spotřebitel by měl v případě prokázaného zjištění nesprávného vyúčtování zboží na pokladně nárok na vrácení bezdůvodného obohacení ze strany podnikatele. V takovém případě je nutné k prokázání nesprávného vyúčtování využít např. svědeckou výpověď nebo kamerový záznam.
Dozor v oblasti správného účtování nákupu provádí Česká obchodní inspekce. V případě opakovaného nesprávného účtování zboží by mohl spotřebitel zvážit podání podnětu správnímu orgánu, který může za zjištěný přestupek uložit podnikateli pokutu.
Dobrý den, pane Jaroši, mrzí nás, že Vám v prodejně bylo naúčtováno zboží navíc. Doporučujeme Vám opětovně se do prodejny dostavit a situaci dořešit s vedoucím, rozdílná hodnota Vám bude vrácena. Děkujeme za pochopení. S pozdravem Lidl Česká republika v. o. s.
Spotřebitel již nevyužil možnosti na vývoj případu reagovat, stížnost jsme proto nuceni uzavřít.