Zakoupený mlýnek na mák BOSCH MUZ 4 GM 3 se ucpává při mletí máku.
Spotřebič není vybaven českým návodem.
Jako odpověď mi bylo sděleno, že mlýnek funguje.
Ústně mi bylo sděleno, že mák je však nutné před mletím vychladit v lednici.
MUZ 4 GM 3 mlýnek na cereálie a mák
Vrácení peněz.
Pokud věc nemá uvedené nebo očekávané vlastnosti, může kupující podle § 2169 občanského zákoníku požadovat primárně dodání nové věci bez vad, pokud to není vzhledem k povaze vady nepřiměřené; pokud se vada týká pouze součásti věci, může kupující požadovat jen výměnu součásti. Není-li to možné, může kupující od smlouvy odstoupit. Jestliže kupující od smlouvy neodstoupí nebo neuplatní právo na dodání nové věci bez vad, může požadovat přiměřenou slevu.
Jestliže spotřebitel reklamoval vadu věci, má prodávající povinnost reklamaci v 30denní lhůtě vyřídit, vydat o uplatnění a vyřízení reklamace potvrzení a písemně odůvodnit případné zamítnutí. Pokud spotřebitel s důvodem zamítnutí reklamace nesouhlasí, je na něm, aby důvod namítnutí rozporoval znaleckým posudkem. Seznam znalců je na www.dtest.cz/soudni-znalci nebo www.justice.cz. Pokud by posudek vyšel ve prospěch spotřebitele, měl by nárok na řádné vyřízení reklamace a úhradu znalečného.
Prodávající je povinen řádně informovat spotřebitele o vlastnostech prodávaných výrobků, o způsobu použití a údržby výrobku a o nebezpečí, které vyplývá z jeho nesprávného použití nebo údržby. Jestliže je to potřebné s ohledem na povahu výrobku, způsob a dobu jeho užívání, je prodávající povinen zajistit, aby tyto informace byly obsaženy v přiloženém písemném návodu v českém jazyce a aby byly srozumitelné.
Společnost nereagovala na naši výzvu k řešení stížnosti. Vzhledem k tomu, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena. V případě potřeby další konzultace se neváhejte obrátit na naší spotřebitelskou poradnu na telefonním čísle 299 149 009.