Ticket 365 s.r.o.

#61273Nevrácené vstupné za zrušené představení

13.10.2022, před 2 lety

Šárka Šamalová

14.10.2021 bylo zrušeno představení TALKSHOW MIROSLAVA DONUTILA v KD Střelnice v Jindřichově Hradci.
Vstupenky zakoupeny:
30.09.2021 - 2x 340,-Kč, objednávka ****
10.10.2021 - dokoupen ještě jeden lístek za 340,-Kč, objednávka ***
Celkem 3 lístky za 1020,- Kč. Vše zaplaceno platební kartou, kdy částka byla stržena s poplatkem 30.9. - 687,05 Kč a 10.10. - 344,03.
Na emailové urgence chodily pouze automatické odpovědi, později nic, email neexistoval. Telefonický kontakt nebyl vůbec úspěšný.
Jelikož jsem vstupenky zakoupila na stránce www.kultura.jh.cz, snažila jsem se urgovat i zde, ale zde mi bylo celkem hrubě oznámeno, že s tím nemají nic společného o ničem neví, nemohou mi pomoci a mám se obrátit přímo na Ticket365. Poprosila jsem tedy o nějaký kontakt, kde bych mohla vyřešit, ale ani tato prosba nebyla vyslyšena.

Vstupenky - 2x 340,-Kč, objednávka 303764, 1x 340 objednávka 307477.

Vrácení peněz

13.10.2022 15:45, před 2 lety

Za „běžných“ okolností by měl spotřebitel právo na vrácení peněz, neboť si u společnosti objednal službu, která mu nebyla poskytnuta – ze strany poskytovatele by se jinak jednalo o bezdůvodné obohacení, neboť k zadržování částky nemá právní nárok.

Podle informací zveřejněných v insolvenčním rejstříku (https://1url.cz/vKm5m) bylo dne 16. 3. 2022 rozhodnuto o úpadku společnosti Ticket 365 s.r.o. Spotřebitel měl tedy přihlásit svou pohledávku vůči společnosti (nárok na vrácení ceny vstupenek) do insolvenčního řízení. Měl tak učinit do 2 měsíců ode dne zveřejnění usnesení soudu o úpadku společnosti v insolvenčním rejstříku (tj. nejpozději do 16. 5. 2022).

K přihláškám, které budou podány po uplynutí výše uvedené lhůty, insolvenční soud nepřihlíží a takto uplatněné pohledávky nebudou v insolvenčním řízení uspokojeny. Jestliže spotřebitel neuplatnil svou pohledávku včas, možnost získání peněz zpět je minimální.

Pokud byl portál Ticket 365 s.r.o. pouze zprostředkovatelem prodeje, odpovídá pouze za vydání platné vstupenky. O vrácení peněz by tak bylo vhodnější kontaktovat přímo pořadatele kulturní akce.

9.2.2023 13:41, před rokem