Společnost Evro Bitum CZ mi na základě smlouvy postavila dům.Záruka na dům byla sepsána na 2 roky.Nyní v záruce reklamuji závady na domě např.vlhký základ u garáže,popraskaný zateplovací systém,odskakující vnitřní dlažba,popraskaný sádrokarton v podhledech,propadající se venkovní dlažba,špatně provedené napojení střechy garáže na dům atd..
Společnost Evro Bitum CZ za kterou jedná p.Valenta odmítá reagovat na emaily,nezvedá telefony nebo pouze slibuje a oddaluje nápravy.
Stavba domu v Mikulovicích u Pardubic
Žádám písemné vyjádření společnosti Evro Bitum CZ k mojí reklamaci.
Především datum provedení náprav,způsob provedení a zhotovitele náprav.
Toto je moje poslední snaha před soudem.
Jestliže se na díle vyskytnout v záruční době vady, má spotřebitel právo na odstranění vady nebo přiměřenou slevu. U vady, která je podstatným porušením smlouvy, může rovněž od smlouvy odstoupit. Vady je třeba je u zhotovitele reklamovat bez zbytečného odkladu poté, kdy byly nebo měly být zjištěny. Jestliže nelze reklamaci uplatnit telefonicky nebo emailem, doporučujeme komunikovat písemně s dodejkou. Podnikatel má povinnost reklamaci vyřídit bez zbytečného odkladu, nejpozději do 30 dnů, jinak se dopouští správního deliktu a je možné jej za to sankcionovat podle zákona. V případě marného uplynutí lhůty pro vyřízení reklamace se nám jeví v tomto případě jako nejvhodnější nárok na přiměřenou slevu z kupní ceny.
Společnost nereagovala na naši výzvu k řešení stížnosti. Vzhledem k tomu, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena. Případné spory mohou být tedy řešeny pouze v soudním řízení, nikoliv prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz, která je založena na principu dobrovolnosti.
Před samotným podáním žaloby doporučujeme zaslat subjektu předžalobní výzvu dle § 142a občanského soudního řádu. Vhodné je také právní zastoupení. Seznam advokátů je k dispozici na http://www.dtest.cz/advokati.
V případě potřeby další konzultace se neváhejte obrátit na naší spotřebitelskou poradnu na telefonním čísle 299 149 009.