M.B.A. Finance s.r.o.

#61390Neoprávněné vymáhání dluhu

18 dnů 20 hodin

16.10.2022, před 2 lety

Alena Tomková

dne 6.8.2022 nám přišel první dopis od MBA Finance o odkoupení pohledávky od společnosti Uniqa, kterou měli odkoupit už v roce 20.10.2021. Spojili jsme se s inkasní poradkyní, protože jsme si nebyli vědomi nějakého dluhu od společnosti Uniqa, dluh prý vznikl neuhrazením pojištění v roce 2015, mi jsme se v roce 2016 dostali do insolvenčního řízení, což jsme inkasní poradkyni sdělili, že měla být pohledávka přihlášena do insolvence. Ta nám řekla že to prověří a ozve se. Nikdo se neozval, a 2.10.2022 přišel další dopis o předání dluhu advokátovi. Emailem jsem poslala inkasní poradkyni usnesení o ukončené insolvenci kde jsme osvobozeni od placení pohledávek od věřitelů,kteří své pohledávky do insolvenčního řízení nepřihlásili, ač tak učinit měli. Poslala jsem email s usnesením i přímo do společnosti MBA finance ale vrátili se mi jako nedoručitelné. Děkuji Tomková

odkup pohledávky č. ***, číslo případu ***

uzavření případu

17.10.2022 15:35, před 2 lety

Vymáhá-li společnost údajný dluh, musí také prokázat existenci tohoto dluhu. Pokud je spotřebitel přesvědčen, že mu žádný dluh vůči společnosti nevznikl (v tomto případě byl od dluhu osvobozen), je vhodné o tomto informovat přímo společnost, jež údajný dluh vymáhá. Neexistuje-li dluh spotřebitele vůči společnosti, není ani společnost, které je pohledávka postoupena, oprávněna údajnou pohledávku vymáhat.

Vymáhá-li společnost tento údajný dluh prostřednictvím inkasní agentury, nemá tato inkasní agentura žádná speciální oprávnění oproti běžnému věřiteli. Aby mohla být nařízena exekuce, musela by společnost nejprve uplatnit svoji pohledávku u soudu.

Nereaguje-li společnost na e-maily, je vhodné zvolit komunikaci v písemné formě (nejlépe doporučený dopis s dodejkou). Dopis bude adresován společnosti: M.B.A. Finance s.r.o., Opletalova 1603/57, 11000 Praha.

4.11.2022 14:29, před 2 lety

Dobrý den, případ jsme v souvislosti se zmíněným insolvenčním řízením prověřili a na základě dostupných informací uzavřeli a ukončili vymáhání. Paní Tomkové bylo odesláno potvrzení e-mailem. Lukáš Richter Manažer callcentra

4.11.2022 17:54, před 2 lety

Alena Tomková

Komentář: Děkuji dTestu za pomoc, myslím že až zveřejnění zde společnost MBA Finance rozhoupalo k jednání, protože já jsem kontaktovala všechny na které jsem měla email nebo telefonní kontakt a 3 měsíce jsem se nedočkala odezvy. Tomková