Dobrý den,zakoupila jsem si zimní obuv s chlupem ze syntetiky po třetím nošení mi do bot začalo zatékat,tak jsem šla obuv reklamovat.Reklamaci mi zamítly s tím,že obuv je vysoce modní a napsali mi:bohužel záruka se nevztahuje na odolnost proti pronikání vody.U vysoce modní obuvi technická norma(parametry) nejsou tak přísné.Prvořadá je u ní modnost,nikoliv životnost.Obuv je určená pro nošení v nenáročných podmínkách,do suchého prostředí.Proto vaši reklamaci neuznáváme.Podotýkám,že obuv je zimní s chlupem.
Chtěla bych vrátit peníze,neboť mě nikdo neinformoval o tom,že se obuv nesmí nosit v mokru,jinak bych si je ani nekoupila.
Vysoce módní obuv je vymezena jako obuv navržená a vyrobená pro nošení v nenáročných podmínkách, u které je módní vzhled nejdůležitějším parametrem. Z hlediska užitných vlastností se na vysoce módní obuv nevztahují takové nároky. Vlastnost vodotěsnosti by musela být v konkrétním případě u obuvi uvedena. Pokud tomu tak nebylo, musel by se spotřebitel obrátit na soudního znalce, který by rozhodl, zda obuv splňuje normami předepsané požadavky.
Paní Arkhipova Irina se rozhodla nevyužít službu VašeStížnosti.cz pro řešení sporů se svými zákazníky. Vzhledem k tomu, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena.