Irina Arkhipova

#6154Reklamace obuvi

05.03.2015, před 10 lety

andrea macková

Dobrý den,zakoupila jsem si zimní obuv s chlupem ze syntetiky po třetím nošení mi do bot začalo zatékat,tak jsem šla obuv reklamovat.Reklamaci mi zamítly s tím,že obuv je vysoce modní a napsali mi:bohužel záruka se nevztahuje na odolnost proti pronikání vody.U vysoce modní obuvi technická norma(parametry) nejsou tak přísné.Prvořadá je u ní modnost,nikoliv životnost.Obuv je určená pro nošení v nenáročných podmínkách,do suchého prostředí.Proto vaši reklamaci neuznáváme.Podotýkám,že obuv je zimní s chlupem.

Chtěla bych vrátit peníze,neboť mě nikdo neinformoval o tom,že se obuv nesmí nosit v mokru,jinak bych si je ani nekoupila.

18.3.2015 17:58, před 10 lety

Vysoce módní obuv je vymezena jako obuv navržená a vyrobená pro nošení v nenáročných podmínkách, u které je módní vzhled nejdůležitějším parametrem. Z hlediska užitných vlastností se na vysoce módní obuv nevztahují takové nároky. Vlastnost vodotěsnosti by musela být v konkrétním případě u obuvi uvedena. Pokud tomu tak nebylo, musel by se spotřebitel obrátit na soudního znalce, který by rozhodl, zda obuv splňuje normami předepsané požadavky.

24.7.2015 14:37, před 9 lety

Paní Arkhipova Irina se rozhodla nevyužít službu VašeStížnosti.cz pro řešení sporů se svými zákazníky. Vzhledem k tomu, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena.