Pju d.o.o.

#61701Netaktní komunikace a nedodané zboží

3 měsíce 18 dnů

27.10.2022, před 2 lety

Tomáš Baroch

Po e-mailu se se mnou baví jako s idiotem, první výměna zboží (bot) za menší velikost dopadla podle představ, bohužel mi boty neseděly ani podruhé jenže již přes měsíc čekám než mi přijde správná velikost, na email mi nikdo neodpovídá.
Příšerná zákaznická zkušenost.

Bezpečnostní boty

Rád bych dostal zboží které jsem si objednal!

27.10.2022 11:50, před 2 lety

Pokud skutečná velikost výrobku odpovídá velikosti popsané u objednávky, prodávající není povinen věc vyměnit v rámci reklamace, jelikož ta není vadná. Pokud však skutečná velikost neodpovídá, může spotřebitel věc reklamovat, a tehdy bude prodávající povinen spotřebiteli bezplatně dodat v 30 denní zboží, které bylo předmětem objednávky. Pokud by spotřebiteli v souvislosti s oprávněnou reklamací vznikly náklady např. na poštovné, prodávající by byl povinen je uhradit, dle § 1924 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, jako náklady účelně vynaložené k uplatnění reklamace.

Dle jiného zákonného režimu výměna neprobíhá, ledaže by se spotřebitel na tom s prodávajícím prokazatelně dohodl, a tedy i na podmínkách takové výměny.

Vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční podnikatelský subjekt (zahraniční subjekt se sídlem ve Slovinsku), doporučujeme spotřebiteli, aby se v případě nevyřešení situace v mimosoudním řešení sporů, obrátil na Evropské spotřebitelské centrum působící při České obchodní inspekci například prostřednictvím internetových stránek www.evropskyspotrebitel.cz , které bezplatně, rychle a efektivně pomáhá spotřebitelům řešit spory s obchodníky z jiného členského státu EU, Islandu nebo Norska.

14.2.2023 10:21, před rokem