Servis Direkt 24 s.r.o.

#61788Nepřiměřeně vysoká cena služeb, podivné jednání, zavádějící informace - Zamecnik-24.cz

2 měsíce 1 den

01.11.2022, před 2 lety

Robert Ruchař

V době naší nepřítomnosti (čtvrtek 27. 10. odpoledne) si náš čtrnáctiletý syn zabouchl vchodové dveře do bytu (Praha 6). Podle vyhledání na Google jsme objednali zámečníka ze zamecnik-24.cz.
Operátor na dotaz ohledně ceny sdělil, že se platí 600,- Kč za výjezd a dále podle náročnosti práce. Podle synova vyprávění dorazil muž mluvící s ruským přízvukem, jehož odpovědí na otázku, kolik to přibližně bude stát, byla otázka, kolik má syn peněz. Zabouchlé dveře otevřel během několika málo minut, poté po synovi žádal 8400,- Kč. Nakonec se spokojil se 7700,- Kč a odešel. Později ještě syn obdržel jakousi podivně vypadající fakturu na částku 7700,- Kč + DPH, prý aby mohl uhrazenou částku požadovat z pojištění domu. Poté, co nám syn zatelefonoval, jak záležitost proběhla, jsme znovu zavolali na linku operátora, který nám doporučil, abychom napsali reklamaci na e-mailovou adresu Pzamecnicka@gmail.cz. Toto jsme učinili teprve nedávno (1. 11.), takže žádná reakce zatím nepřišla. Neděláme si ale žádné velké iluze ..

Otevření zaklapnutých dveří do bytu (klíč v zámku zevnitř)

vrácení rozdílu mezi inkasovanou částkou a cenou obvyklou

2.11.2022 15:43, před 2 lety

Prodávající (či poskytovatel služby) je povinen informovat v souladu s cenovými předpisy a přímo použitelným předpisem Evropských společenství spotřebitele o ceně prodávaných výrobků nebo poskytovaných služeb zřetelným označením výrobku cenou nebo informaci o ceně výrobků či služeb jinak vhodně zpřístupnit. Informace o ceně nesmí zejména vzbuzovat zdání, že cena je nižší, než jaká je ve skutečnosti. Dozorovým orgánem je v této oblasti Česká obchodní inspekce, které spotřebitel může dát podnět pro porušení zákona o ochraně spotřebitele.

Spotřebitel, který je přesvědčen, že došlo k porušení ustanovení zákona o ochraně spotřebitele, se může obrátit na regionální či ústřední inspektorát České obchodní inspekce. Adresy jednotlivých inspektorátů lze najít na www.coi.cz. Podnět lze podat i elektronicky přes elektronickou podatelnu ČOI na adrese www.coi.cz.

Stanovování ceny je věcí podnikajícího subjektu, který přitom však musí respektovat obecně závazné právní předpisy. O neúměrné zkrácení by se mohlo jednat zásadně v situaci, pokud by cena byla o polovinu vyšší, než je cena obvyklá v témže místě a v témže čase za tutéž službu.

Zkrácená strana může požadovat o zrušení smlouvy a navrácení všeho do původního stavu, ledaže jí druhá strana doplní, oč byla zkrácena, se zřetelem k ceně obvyklé v době a místě uzavření smlouvy.

V případě, že by prodávající nereagoval na e-maily, je vhodné zvolit komunikaci v písemné formě (nejlépe doporučený dopis s dodejkou). Dopis bude adresován společnosti: Servis Direkt 24 s.r.o., Křižíkova 180/28, 186 00 Praha.

2.1.2023 20:52, před rokem