objednala jsem si přes internet dárek pro manžela obj. č. ***, PIN *** na jméno Stedinová Ludmila. Zboží mi bylo předání ve vaší pobočce na Olšanském náměstí č. 3. Jaké bylo moje překvapení, když mi prodavačka přinesla můj balíček v otevřené , polepené a popsané úplně jiným jménem. Na krabici byly ještě zbytky starého balení. Nakupuji velmi často přes internet ale s něčím takovým jsem se ještě nesetkala. Velmi se mě to dotklo.
Ludmila Stedinová
5x toaletní voda Alpa
Chci abyste poučili prodavačky, že takto se zboží zákazníkovi nepředává. Já jsem si zboží nešla koupit do tohoto obchodu ale šla jsem si vyzvednout objednávku z internetové prodejny.
Vhodné zabalení zboží určeného k přepravě má zajistit prodávající. Prodávající tak odpovídá za stav zakoupeného zboží až do okamžiku převzetí kupujícím. Pokud by tedy došlo k poškození zboží způsobené přepravcem, jde na vrub prodejce. Spotřebitel následně může zboží reklamovat klasicky v e-shopu, kde jej zakoupil, nebo od smlouvy do 14 dnů odstoupit.
O poškození zásilky by spotřebitel měl informovat jak prodávajícího, tak přepravní společnost, a to co nejdříve.
Krabice slouží pouze k ochraně přepravovaného zboží, tedy její vzhled z hlediska estetičnosti není závadou.
Pokud by se však jednalo o objednávku, která je skladem a k vyzvednutí na kamenné prodejně, prodávající není v tomto případě povinen objednávku patřičně zabalit, měl by však tyto produkty předat v originálním balení, jak je běžně prodáváno na pobočce.
Spotřebitelka nás informovala, že subjektem stížnosti měla být společnost PeMi drogerie s.r.o. Z tohoto důvodu měníme subjekt stížnosti. Předchozí vyjádření však zůstává platné.