Tato společnost mi opětovně zasílá fakturu (slozenku) za nedodaný vitamin D v částce 49,- Kč plus administrativní poplatek za zaslání upomínky +70,- Kč, celkem 119,- Kč. Současné firma vyhrožuje, vymahanim této fiktivní pohledávky.
Vzorek vitamínu D
Přestat zasílat faktury za nedodane zbozi. Přestat vyhrožovat.
Společnost je oprávněna účtovat si kupní cenu za zboží, které si spotřebitel prokazatelně objednal a které mu také bylo dodáno.
Vážená paní Rýdlová,
děkujeme Vám za zaslaný podnět. Rádi bychom Vás informovali, že na základě Vaší objednávky, kterou naše společnost obdržela dne 16.9.2022, jsme produkt Vitamín D zaslali na Vaši adresu. To, že jste produkt neobdržela jsme se však dozvěděli až nyní, prostřednictvím Vaší stížnosti. Vzhledem k tomu, že jsme od Vás neobdrželi úhradu ve výši 49,- Kč ani za několik týdnů po splatnosti, zaslali jsme Vám první upozornění na dlužnou částku. V našich obchodních podmínkách apelujeme na naše zákazníky, aby, pokud produkt neobdrží, kontaktovali náš zákaznický servis, abychom mohli sjednat nápravu. Vzhledem k Vašemu prohlášení o neobdržení produktu byla související pohledávka stornována. Zaslané prohlášení může být použito ve věci reklamace na doručení u přepravce.
Hezký den.
NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Komentář: Dobrý den, děkuji za stornování pohledávky, která vznikla pouze na straně NaturaMed. Telefonicky mne několikrát kontaktovala Vaše pracovnice a celkem dvakrát jsem do telefonu oznámila, že mi nebyl produkt (vzorek vitamínu D) zaslán! I přesto mi byly neustále zasílány faktury. Je mi líto, že na našem trhu obchodují společnosti, které cílí na slabé a neznalé práva. Tento nešvar se u nás velmi rozšířil a budiž poučením pro všechny (včetně mne). Děkuji portálu vašestížnosti.cz za zprostředkování definitivního řešení a uzavření stížnosti.