Česká pošta, s.p.

#62181Nedoručený balík v hodnotě 1500 Kč

2 dny 21 hodin

15.11.2022, před 2 lety

Jiří Zajíček

Podávám tímto stížnost na nedoručení zásilky objednané a zaplacené 20. 10. t.r. a řádně odeslané firmou Aliexpress na moji adresu Jiří Zajíček, ***. Ve středu 2. 11. v 11:46 mi volal doručovatel balíků (DEPO Šumperk), jehož jméno neznám, ale volal z čísla ***, že mi veze balíček. Řekl jsem mu, že jsem na cestě do Liberce a pokud může, ať balíček předá sousedům, nebo jej vloží za zamčenou branku. Řekl, že to není problém a že to udělá. Při návratu další den jsem zjistil, že nikde v prostoru našeho pozemku se žádný balíček nenachází, stejně tak sousedé o žádném nevěděli. Zavolal jsem mu tedy v pátek 4. 11. a ptal se, co je s balíčkem. Tvrdil mi, že balíček dal za plot (branku).
Napsal jsem mu SMS, že celý prostor pozemku je monitorován a že mám celodenní záznam svědčící o tom, že tam vůbec nebyl. Upozornění, že je prostor monitorován, je viditelně – byť v angličtině – uvedeno na celkem dvou místech, včetně zvonku u vstupní branky. Protože doručovatel nereagoval, kontaktoval jsem dispečera DEPA Šumperk (pan Daniel Jarkovský), jemuž jsem sdělil vše, co popisuji výše. Ujistil mě celkem třikát o tom (naposledy 10. 11.), že se mi doručovatel ozve a věc se vyřeší.
Dispečer se choval velmi slušně a snažil se mi být nápomocen. Včera v pondělí 15. 11. mi pan J. zavolal a předal mi doručovatele, který tvrdí, že balík "hodil přes plot."

Ještě chci k věci uvést, že přikládám doklad o platbě za balíček, stejně jako fakturu od dodavatele. Navíc zpětnou kontrolou (nakupuji u dodavatele často různé didaktické pomůcky pro školu) jsem zjistil, že tato dodávka obsahovala skleněné díly, balíček byl podle dodavatele viditelně označen jako křehké zboží. Na což mne měl doručovatel samozřejmě upozornit, nechal bych balíček uložit na poště.
Relativně nedávno mi přišel stejný předmět (model Stieringova motoru), který, když jsem jej rozbalil, obsahoval rozbité skleněné díly. Protože už doručovatel tehdy odjel, neřešil jsem to. A objednal stejný předmět dvojmo, zaplatil v přepočtu 1500 Kč. Teď si s ním zřejmě hraje zaměstnanec pošty. Tento doručovatel zásilky (balíčky) poměrně slušné hodnoty často doslova nacpe do schránky a odjede bez kontaktu.
***

Bohužel tu není možnost přiložit doklad o platbě za balíček, stejně jako fakturu od dodavatele. Mohu dodat na vyžádání jako sken.
Požaduji přinejmenším náhradu ve výši 1500 Kč a informaci, jak Česká pošta vyřešila skandální jednání svého zaměstnance.

18.11.2022 11:39, před 2 lety

Nejsou-li služby poskytovány ujednaným způsobem nebo v ujednané kvalitě, je možné podat reklamaci na kterékoli poště. Spotřebitel by neměl odcházet bez potvrzení, které by mělo obsahovat shrnutí reklamace a datum jejího uplatnění. Podnik se zavazuje k tomu, že zákazníka vyrozumí o vyřízení reklamace do 30 dnů od jejího podání.

Pokud Česká pošta, s.p. nevyhoví nebo nevyřídí reklamaci vad poskytované poštovní služby, je odesílatel nebo adresát oprávněn podat u Českého telekomunikačního úřadu návrh na zahájení řízení o námitce proti vyřízení reklamace bez zbytečného odkladu, nejpozději však do 1 měsíce ode dne doručení vyřízení reklamace nebo marného uplynutí lhůty pro její vyřízení, jinak právo uplatnit námitku zanikne. Podání návrhu podléhá správnímu poplatku.

Česká pošta, s.p. se rozhodla nevyužít službu VašeStížnosti.cz pro řešení sporů se svými zákazníky. Vzhledem k tomu, že je námi poskytované mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost uzavřena.

Česká pošta, s.p. shledává svůj systém pro příjem, evidenci a řešení stížností jako dostatečný. Dle vyjádření České pošty přijme podání týkající se služeb poskytovaných Českou poštou nebo jednání jejích zaměstnanců kterákoliv organizační jednotka. Podání mohou být uplatněna telefonicky, osobně, dopisem, faxem, elektronickou poštou nebo datovou schránkou.

Pro úplnost přikládáme odkaz, který obsahuje kontakt na poštovního ombudsmana: http://www.ceskaposta.cz/o-ceske-poste/kontakty/postovni-ombudsman.