v roce 2020 jsem u Grand Optical koupil dvoje stejné brýle Tommy Hilfiger. U obou se projevila stejná závada, ale reklamovat jsem stihl bohužel jen jedny. Reklamace byla zamítnutá a podle mého neopostatněně.
Brýle mají gumový kryt zhruba od poloviny své délky až ke konci nožiček. Tento kryt postupem času podlehl zpuchření a začal se rozpadat. Ihned jak mi došlo že půjde o nevhodný materiál a nekvalitní výrobek, zkusil jsem jedny reklamovat. U druhých jsem to bohužel nestihl a záruka propadla.
Brýle se z reklamace vrátily se zamítavým stanoviskem a důvodem bylo, že jsem měl přijít dřív. Je možná pravda, že jsem se mohl reagovat rychleji, ale situaci by to nijak nezměnilo. Guma by stejně jako teď podléhala zkáze a bylo by třeba jí vyměnit! Což v Grand Optical odmítli udělat dokonce i u druhých brýlí, které jsem chtěl prostě u nich nechat opravit mimo reklamaci a za peníze. Odmítli to s odůvodněním, že to neumí, pravěpodobně z důvodu, který uvedli v závěru: "Nákup nových stránic není možní z důvodu norem ISO 13485." (cituji doslova včetně hrubek)
Abych byl úplně fér, v rámci zamítnuté reklamace mi nabídli slevu 40%, což cením, ale vzhledem k ceně brýlí je to zcela nedostatečné!
Zamítavé stanovisko reklamace mi z výše uvedených důvodů příjde směšné a účelové. Rád bych věc dále řešil, ale nevím kde sehnat soudního znalce v tomto oboru, případně na koho se dále obrátit, tak to zkouším touto cestou.
S pozdravem,
Milan Kormout
Brýle Tommy Hilfiger - THF TH 1523 09Q 5418 F
oprava, vrácení peněz, klidně v jiném pořadí :)
reklamace brýlí Tommy Hilfiger THF TH 1523 09Q 5418 F byla uplatněna na prodejně GrandOptical OC Krakov dne 26.8.2022, brýle byly zakoupeny 24.9.2020. Zákazník reklamoval brýle po 23 měsících ode dne nákupu. Reklamace byla zamítnuta s odůvodněním, že nebyla uplatněna ihned, jakmile se vada začala projevovat. Tato vada se používáním dále zhoršovala. Za zamítavým vyjádřením k reklamaci si stojíme a reklamaci považujeme nadále za neoprávněnou. Reklamace byla vyřízena řádně a byly splněny veškeré náležitosti, které v tomto směru ukládá zákon.
Zákazník uzavřel k této zakázce pojištění brýlí, které se vztahuje na poškození nebo ztrátu brýlí. Toto pojištění mělo platnost do 24.9.2022 a zákazník ho nevyužil.
Náš návrh na řešení je poskytnutí stejné slevy, jaká je v případě uplatnění pojištění brýlí. Panu Kormoutovi nabízíme nové kompletní brýle se slevou 75%.
Pokud zákazník s návrhem souhlasí, může slevu využít na pobočce OC Krakov.
S pozdravem,
Kristýna Bulířová
Oddělení péče o zákazníky
E-mail: kristyna.bulirova@grandoptical.cz
Komentář: Dobrý den,
zvažoval jsem jak postupovat dále. Chci celou situaci uzavřít a rád tedy přistoupím na návrh prodejce. Pokud platí sleva 75% na nové brýle, rád nabídku využiji.
Děkuji,
Milan Kormout