Alza.cz a.s.

#6232Nedodané zboží dle platě uzavřené smlouvy

12.03.2015, před 10 lety

Lucie Kopřivová

Před měsícem mi můj otec zakoupil na stránkách Alza.cz tablet Dell Venue 7 s 32 GB kartou, který mi daroval včera, 11.3. k narozeninám. Tablet byl na stránkách uveden jako rozbalený, bylo zde uvedeno, že dodávka nemusí být kompletní. Na účtence je přesto napsáno, že jsme zakoupili použitý tablet Dell Venue 7 + 32 GB Micro SD karta. Fakt, že karta v dodávce nebude nikde zmíněn nebyl. Tím, že jsem tablet dostala až po měsíci a tudíž jsem i na fakt, že karta u tabletu chybí přišla až po ukončení 14ti denní lhůty, kdy se dá výrobek vrátit. Ve stejné době se na alze prodával druhý, použitý tablet bez karty, který byl samozřejmě o něco levnější. Kdybych věděla, že v zásilce karta chybí, tak bych si nekupovala ten dražší. Takže v současné době nemám ani kartu, ani možnost tablet vrátit. Alza.cz odmítá kartu doručit i přesto, že na účtence je napsáno, že jsem jí zakoupila. Operátoři Alzy mi na toto řekli pouze, že "je to jen takový název", že právo na kartu z toho nevyplývá, protože kdesi na stránkách bylo uvedeno nějaké neurčité, že zásilka nemusí být kompletní.

Tak samozřejmě bych ráda dostala kartu, se kterou jsem tablet kupovala a také bych ráda docílila toho, aby Alza prodávala to, co nakonec doopravdy doručí, protože říct zákazníkovi, že to, co je uvedeno na smlouvě, je jen "takový název" je krajně arogantní a měli by si uvědomit, že nejsou jedinou společností v daném tržním segmentu

26.3.2015 11:18, před 10 lety

Obsah smlouva je určen nabídkou, kterou následně kupující přijímá. Dohodnutý obsah smlouvy je pro strany závazný, a prodávající má proto povinnost dodat smluvené plnění. Pokud tedy z nabídky plynulo dodání příslušenství, ale prodávající si vyhradil možnost, že zásilka nemusí být kompletní, bylo by možné takové ujednání považovat za neurčité, a proto neplatné. Podle § 2161 občanského zákoníku navíc prodávající odpovídá za to, že věc má při převzetí vlastnosti, které si strany ujednaly.

30.3.2015 15:30, před 10 lety

Vážená paní Kopřivová,

velmi se omlouvám za vzniklou situaci. Váš případ jsem převzala a postarala jsem se o doposlání této paměťové karty. Jakmile bude pro Vás připravena na naší pobočce v Liberci, informují Vás kolegové sms zprávou o možnosti jejího vyzvednutí (na telefonní číslo uvedené při nákupu). Pro Vaši kontrolu karta bude pro Vás připravena pod číslem případu ORE15135695.

Věřím, že nyní již vše proběhne v pořádku a k Vaší spokojenosti.
Přeji Vám pěkný den.

Michaela Petrů
Vedoucí péče o zákazníky

4.5.2015 12:47, před 10 lety

Žádáme spotřebitele o potvrzení výše uvedeného řešení sporu a případné uzavření stížnosti.

3.6.2015 08:45, před 10 lety

Vzhledem k tomu, že spotřebitel již nevyužil možnosti vyjádřit se k případu, a s ohledem na princip dobrovolnosti služby VašeStížnosti.cz jsme se rozhodli stížnost uzavřít.