Tesco Stores ČR a.s.

#6245Neuznaná reklamace

14.03.2015, před 10 lety

Dan Trupar

bylo mi zdeleno ze reklamace je neuznana.duvod mi nebyl blize objasnen..na houpacce se trha potah daleko horsi je ze nosne tyce houpacky jsou ze slabeho materialu jsou pokroucene a urvou se ..jsou nebezpecne na zivote..bohuzel reklamace neuspela

houpacka od firmy vetro

chtel jsem vymenit za jinou..ale jak vydim jak je houpacka nebezpecna chtel bych radeji vratit penize

19.3.2015 13:35, před 10 lety

Prodávající je dle § 19 odst. 1 zákona o ochraně spotřebitele povinen spotřebiteli vydat písemné potvrzení o tom, kdy spotřebitel právo uplatnil, co je obsahem reklamace a jaký způsob vyřízení reklamace spotřebitel požaduje; a dále potvrzení o datu a způsobu vyřízení reklamace, včetně potvrzení o provedení opravy a době jejího trvání, případně písemné odůvodnění zamítnutí reklamace. Nesplnění uvedených povinností je správním deliktem a prodávajícímu může být uložena pokuta ze strany České obchodní inspekce. Ta ale nemá pravomoc k řešení tohoto sporu mezi podnikatelem a spotřebitelem.

Z informací, které jsou nám dostupné, nevyplývá v jaké fázi záruční lhůty byla reklamace uplatněna. Pokud by se jednalo o reklamaci do 6 měsíců od koupě, leží důkazní břemeno ohledně tvrzení, že se o vadu nejedná, dle § 2161 občanského zákoníku na prodejci. Poté se důkazní břemeno obrací. Za spolehlivý důkaz se považuje nezávislý objektivní odborný posudek. Seznam znalců je na www.justice.cz nebo na www.dtest.cz/soudni-znalci. V případě, že posudek vyjde ve prospěch spotřebitele, má spotřebitel právo na řádné vyřízení reklamace a na úhradu znalečného.

23.7.2015 13:57, před 9 lety

Společnost Tesco Stores ČR a.s. byla o podaných stížnostech informována. Bohužel doposud neprojevila zájem se ke stížnostem vyjádřit, proto jsme se rozhodli případy uzavřít z důvodu nereakce podnikatele. V případě potřeby další konzultace se neváhejte obrátit na naší spotřebitelskou poradnu na telefonním čísle 299 149 009.