Zdravím,
reklamoval jsem motorkářské rukavice, které jsem zakoupil před 3 měsíci a použil je pouze 4 krát na krátké vyjížďce a hned se prodřely na dlaních. Rukavice jsem nijak extrémně nezatěžoval a používal je pouze k obvyklé jízdě na motorce.
Vyjádření obchodu k moji reklamaci:
Dodavatel:
M.C.F. cz, s.r.o. Pod Veselou 690 763 15 Slušovice
IČ: 25323717
DIČ: CZ25323717 Telefon: 577 981 541 Mobil: 734 715 156 Fax: 577 981 541 E-mail: mcf@mcf.cz www.mcf.cz
Číslo reklamace:
Datum přijetí reklamace: Datum vyřízení reklamace:
22R201
Označení dodávky Množství
Moto rukavice DAINESE Desert Poon D1 černo/šedé Unisex L
Moto rukavice DAINESE Desert Poon D1 černo/šedé Unisex L 1
Popis závady:
obě rukavice nesou známky nadměrného používání; díra na levé dlani
Stav při převzetí:
Moto rukavice DAINESE Desert Poon D1 Unisex L 1
Neuznaná reklamace
Datum: 24.11.2022
Podpis odběratele: Podpis prodejce:
Spotřebitel má podle zákona č.634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, ve znění pozdějších předpisů, právo na mimosoudní řešení spotřebitelského sporu z kupní smlouvy. Předností mimosoudního řešení je jeho rychlost a bezplatnost, přičemž cílem řízení je dospět ke smírnému urovnání sporu a dohodě stran. Věcně příslušným subjektem je v případě sporů mezi společností M.C.F.cz,s.r.o. a spotřebitelem Česká obchodní inspekce, se sídlem Štěpánská 44, 1200 Praha2. Dále může být příslušným i jiný subjekt pověřený Ministerstvem průmyslu a obchodu, ministerstvo vede seznam subjektů mimosoudního řešení spotř.sporů na www.mpo.cz.
Ekonomický a informační systém POHODA
Rukavice na motorku Dainese desert poon
Vyjádření obchodu není adekvátní, rukavice jsem používal pouze k tomu, k čemu byly určeny. Chtěl bych poradit, jak postupovat dále, nejde mi o nic více, než dostat peníze nebo náhradu za zboží, které jsem zakoupil.
Děkuji
David Draho%novský
Uplatní-li spotřebitel reklamaci v prvních šesti měsících od převzetí věci, má se za to, že věc byla vadná již při převzetí (viz § 2161 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník). Důkaz opaku provádí prodávající, pokud reklamaci zamítá. Odůvodnění zamítnutí reklamace by se tedy mělo vztahovat k prokázání skutečnosti, že věc nebyla vadná při převzetí, a také se musí vztahovat k vytýkané vadě. Vzhledem k síle domněnky nepovažujeme za prokázání opaku pouhé obecné tvrzení, ale ideálně prokázání opaku odborným, nejlépe znaleckým posudkem.