Františkovy Energie s.r.o.

#62491Reklamace, chybná fakturace plynu r,2021

2 měsíce 21 dnů 4 hodiny

25.11.2022, před 2 lety

Anna Nešporová

Na fakturu 2103484 za plyn r.2021 jsem reklamovala e-meilem, že fa. je chybně účtovaná, následně jsem obdržela novou fa.2201618 z22.2.2022, kde
jsem zjistila další chyby. Po reklamaci 15.12.2021 jsem tak učinila několikrát a vždy "automatická odpověď" že je vše v pořádku, ale není.
Jedná se z vaší strany o nedoplatek, ale podle mého mám přeplatek, který
pochopitelně bych chtěla vrátit. Snažila jsem se o to skoro rok.
Dokonce jste mi předali podniku "rychlé řešení pohledávek".
Žádám vás o dořešení problému, děkuji za laskavost.

Anna Nešporová

Jak už je uvedeno ,jedná se o chybné vystavené faktury za plyn r.2021
Pokud se budete věnovat mé žádosti spojte se meilem nebo telefonem
vše ráda vysvětlím. Já sama jsem telefonovala mnohokrát, ale ozval se pouze záznamník.

25.11.2022 11:07, před 2 lety

V případě, že vyúčtování není dle spotřebitele v pořádku, může spotřebitel toto vyúčtování reklamovat přímo u dodavatele energií. Pokud bude reklamace zamítnuta, může se obrátit na Energetický regulační úřad a zamítnutí této reklamace rozporovat.

V případě, že reklamace nebyla vyřízena vůbec, má spotřebitel právo na náhradu, která v případě pozdního vyřízení reklamace vyúčtování dodávky plynu činí dle vyhlášky ERÚ č. 545/2006 Sb. 750 Kč za každý den, nejvýše 7 500 Kč.

Více informací lze zjistit na našich stránkách (např. zde: https://www.dtest.cz/clanek-7944/jak-na-reklamaci-vyuctovani-spotreby-energii) či na stránkách Energetického regulačního úřadu (např. zde: https://www.eru.cz/reklamujete-vyuctovani-u-dodavatele-energii-za-pozdni-vyrizeni-mate-narok-na-financni-nahradu).

Jestliže se spor nepodaří vyřešit smírně, má spotřebitel možnost obrátit se na Energetický regulační úřad (www.eru.cz, adresa: Masarykovo náměstí 5, 586 01 Jihlava, telefon: 564 578 666 – ústředna).

V případě potřeby se lze také obrátit na bezplatnou telefonickou poradnu na čísle 299 149 009.

15.2.2023 14:59, před rokem