VETAMIX s.r.o.

#62497Prodej zboží, které neodpovídá názvu zboží, špatná kvalita, zboží zapáchá

2 měsíce 26 dnů 2 hodiny

25.11.2022, před 2 lety

Jana Havlová

Jsem již dlouhodobým zákazníkem této společnosti- bohužel se střídavými přestávkami, protože stále stejná situace se vždy opakuje. Nejprve dostávám kvalitní zboží, a pak se stále kvalita zhoršuje, jednání prodejce též a pak nastane období lží a prodeje absolutně nepoužitelného zboží za cenu která této kvalitě neodpovídá. Jedná se o prodej masných výrobků, protože tato firma se prezentuje jako firma, která prodává maso pro zvířata. Naposledy jsem dostala výrobek nazvaný kuře celé - obsah balení však byl kostra potažená kůží a vepředu zůstal krk vzadu pak zbytek stehna. Při reklamaci u prodejce jsem se dozvěděla že to je v pořádku. Zaplatila jsem za něco jiného než jsem dostala, a největší problém je, co se zbožím - tedy s masem , které obsahuje vlastně hlavně kosti. Do popelnice to dát nemohu, platit za likvidaci biologického odpadu se mi nechce. Výrobce zatím reklamaci neuznal a naopak se na mne obořil, že je vše v pořádku. prosím o radu jak dále postupovat. Děkuji Havlová

Prosím o řešení dalšího postupu. Chci vrátit zboží prodejci, chci vrátit peníze a zároveň chci aby prodejce zklidnil své agresivní chování. Jana Havlová

30.11.2022 11:13, před 2 lety

Jestliže zakoupená věc nemá očekávané vlastnosti, je třeba ji bez zbytečného odkladu reklamovat u prodávajícího. Spotřebitel by v tomto případě měl nárok na dodání nové věci bez vad, a nebylo-li by to možné, má nárok na odstoupení od smlouvy. K uplatnění reklamace není potřeba předložit doklad o zaplacení. Je však ale nutné prokázat, že zboží bylo zakoupeno u prodávajícího.

Pokud jde o podnět pro dozorový orgán, je jím Státní veterinární správa. Ta provádí kontroly při výrobě, skladování, přepravě, dovozu a vývozu surovin a potravin živočišného původu, při prodeji surovin a potravin živočišného původu v tržnicích a na tržištích, při prodeji potravin živočišného původu v prodejnách a prodejních úsecích, kde dochází k úpravě masa, mléka, ryb, drůbeže, vajec nebo k prodeji zvěřiny, a v prodejnách potravin, pokud jsou místy určení při příchodu surovin a potravin živočišného původu z členských států Evropské unie. Bližší údaje naleznete na www.svscr.cz.

20.2.2023 16:42, před rokem

V případě potřeby další právní konzultace se spotřebitelka může obrátit na naši poradnu na telefonní lince 299 149 009. Dále může spotřebitelka využít možnost mimosoudního řešení spotřebitelských sporů při České obchodní inspekci. Více informací k uvedené službě lze nalézt na webové adrese www.adr.coi.cz.