České dráhy, a.s.

#62554Neproplacení nevyužitého jízdného

10 hodin 33 minut

28.11.2022, před 2 lety

Andrea Hotáryová

21.11. 2022 jsem měla jet vlakem ve 14:50 z Teplic do Hradce Králové s přestupem v Praze. Jízdenku jsem kupovala přes aplikaci a rušila ji 2 minuty před odjezdem po tom, co se objevilo zpoždění 90 minut s tím že je vlak v Ostrově nad Ohří. Byla jsem na ceste na nadrazi, když se zpozdeni objevilo, cestu mám necelých 10 minut a 15 minut před odjezdem vlaku, do kdy se má jízdenka případně vracet, aplikace ukazovala, že je vlak na cestě z Mostu do Bíliny a žádné zpoždění nemá.

Prosim o proplacení jízdného, nešlo o chybu z mojí strany, ale o špatné informování prostřednictvím aplikace.

28.11.2022 10:45, před 2 lety

Na základě dohody se společností České dráhy, a.s. (ČD), informujeme, že vzhledem k právní úpravě v oblasti železniční přepravy je pro vyřešení Vašeho požadavku nutné oslovit přímo dopravce ČD na kontaktech uvedených dále.

Vaši případnou stížnost, podnět či požadavek související s přepravou cestujících lze podat elektronicky prostřednictvím Kontaktního formuláře na https://www.cd.cz/kontaktni-formular/ nebo písemně na adrese: České dráhy, a. s., stížnosti, P. O. Box 24, 110 15 Praha 1. Stížnosti vyřídí ČD do jednoho měsíce, v odůvodněných případech do tří měsíců. O výsledku šetření budete informováni zasláním vyrozumění na Vámi uvedenou e-mailovou nebo poštovní adresu.

Zároveň je na stránce www.cd.cz, v sekci „Čím se řídíme“, možné seznámit se s přepravními podmínkami, zejména právy plynoucími z uzavřené přepravní smlouvy – nákupu jízdenky. Podrobnosti lze získat na https://www.cd.cz/info/cim-se-ridime/-25808/.