TICKET ART PRAHA, s.r.o.

#62653Pán ledu - vrácení vstupného

3 hodiny 29 minut

01.12.2022, před 2 lety

Veronika Šulcová

13.11.2019 jsem po internetu zaplatila a vyzvedla na prodejním místě 3 vstupenky (sektor 204, řada 11, sedadlo 66,68,70) na představení Pán Ledu, který se měl konat 4.4.2020 - celkem za 2.970Kč. Po x změnách v datu představení, jsem se snažila vstupenky vrátit, ale bylo mi to zamítnuto, poté jsem zjistila, že TicketArt je v problémech a na webu má oznámení o nějakém moratoriu, kde paní píše, že nás na webu bude dále informovat ... toto oznámení je tam již rok a půl a stále žádné změna ani se nikdo neozval ... je to sakra dost peněz a nikdo se o to nestará, to mi přijde dost nefér.

Žádám tímto o vrácení peněz za vstupenky.

PÁN LEDU - JEVGENIJ & ALEXANDER PLJUŠČENKO, (sektor 204, řada 11, sedadlo 66,68,70)

Žádám o vrácení vstupného.

1.12.2022 11:02, před 2 lety

Za „běžných“ okolností by měl spotřebitel právo na vrácení peněz, neboť si u společnosti objednal službu, která mu nebyla poskytnuta – ze strany poskytovatele by se jinak jednalo o bezdůvodné obohacení, neboť k zadržování částky nemá právní nárok.

Společnost 30. 6. 2021 na svých stránkách (https://vstupenky.ticket-art.cz/) oznámila, že na sebe vyhlásila tzv. mimořádné moratorium, upravené v § 127a insolvenčního zákona. V případě vyhlášení mimořádného moratoria je společnost částečně chráněná proti svým věřitelům, ale dále může provozovat svoji podnikatelskou činnost.

Nicméně dne 23.9. 2021 se situace změnila a usnesením Městského soudu v Praze byl vyhlášen konkurs. Po vyhlášení konkursu měli spotřebitelé stanovenou lhůtu na přihlášení svých pohledávek k insolvenčnímu soudu. V tomto případě lhůta pro podání přihlášek do insolvenčního řízení uběhla 23. 11. 2021 (z veřejně dostupných zdrojů: https://isir.justice.cz/isir/ueu/evidence_upadcu_detail.do?id=C8279A750B543FADE05333F21FAC264F) a k pozdním podáním se nepřihlíží.

Insolvenční rejstřík je veřejně přístupný pro každého. Dlužníka jakožto právnickou osoby pak lze dohledat podle názvu firmy, popřípadě jejich identifikačního čísla (IČO). Soud, správce ani sám dlužník nemá povinnost informovat své věřitele. V insolvenci se veškerá rozhodnutí a výzvy zveřejňují pouze elektronicky.

Jestliže spotřebitel neuplatnil svou pohledávku včas, možnost získání peněz zpět je minimální.