OBI Česká republika s.r.o.

#62654Klamavý prodej

2 měsíce 20 dnů

01.12.2022, před 2 lety

Radek Jakůbek

30.11.2022 OBI Frydek Mistek koupena samolepici folie v akci. Puvodni cena 79kc za 1metr. V akci byl zbytek v delce 13metru za cenu 29kc za 1metr. Kdyz jsem doma zacal tapetu nalepovat ouha ale misto 13 meteu bylo pouze 5metru. Tak tomu rikam super sleva. Kdybych ji koupil normalne bez slevy tak za 5 metru bych zaplatil o 18kc vic. Tak ze jsem folii opet sruloval a odlozil do skrine protoze jsem potreboval 11.9metru tak se mi to zdalo vyhodne ale takhle. S OBI mam asi ctvrtou zkusenost a kazda byla bohuzel spatna tak ze OBI uz nikdy.

Kodbproduktu 5431473

Zadne bohuzel jsem si neschoval uctenku a hlavne do frydku to mam 28km. Tak jsem to neresil

1.12.2022 09:08, před 2 lety

Pro uplatnění reklamace nepotřebuje spotřebitel nutně doložit účtenku nebo fakturu, zákon tuto povinnost neukládá. Stačí prokázat, že spotřebitel u prodejce věc zakoupil. To lze doložit třeba výpisem z bankovního účtu, originálním obalem, specifičností zboží (pokud jej nikdo jiný neprodává), v krajním případě i svědeckou výpovědí. Toto pravidlo vychází z § 125 zákona č. 99/1963 Sb., občanský soudní řád, který říká, že za důkaz mohou sloužit všechny prostředky, jimiž lze zjistit stav věci.

Pokud by prodávající omezoval možnost zboží reklamovat tím, že požaduje účtenku, ačkoliv spotřebitel může prokázat jiným způsobem, že u něj zboží zakoupil, jednalo by se o požadavek zkracující práva spotřebitele z vadného plnění ve smyslu § 1814 písm. a) zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. K takovýmto požadavkům se dle § 1815 občanského zákoníku nepřihlíží.

21.2.2023 08:48, před rokem