O2 Czech Republic a.s.

#62699Odmítání snahy o řešení

4 měsíce 17 dnů 2 hodiny

02.12.2022, před 2 lety

Jiří Procházka

Dne 2.12.2022 jsem si na vyzvání na moje telefonní číslo zašel vyzvednout mnou objednaný balíček jako dárek pro mou přítelkyni. Přestože mám u O2 vedeno, že mohu řešit jakékoliv služby za mou přítelkyni tak najednou mi bylo sděleno, že balíček který jsem objednal já a vyrozumění o dodání mi bylo zasláno na moje telefonní číslo, tak mi nebude vydán protože na krabici je napsáno jméno mé přítelkyně. Pan PŘ na pobočce v OC Eden mi začal vysvětlovat co kdyby se něco stalo tak bude mít problém a ve finále, když jsem mu řekl proč tedy vyrozumění posílali mně , když vyzvednout může pouze má přítelkyně , tak mi řekl že jsem si mohl SIM kartu přendat do svého telefonu a to je opravdu vrchol nesmyslu. Žádal jsem po něm , aby mi sdělil kde mají v podmínkách, že balíček může vyzvednout pouze ten na koho je účet veden. To mi nebyl schopen doložit a vymlouval se na sdělení svého nadřízeného. Telefonní kontakt mi ovšem na jeho nadřízeného odmítl sdělit.
To je pro mne již po několikáté zkušenost s O2 na základě které vážně zvažuji od tohoto operátora odejít, přestože jsem u něj již přes dvacet let a mám u něj vedeny snad všechny služby, které nabízí.

Žádám tedy po vedení O2 vysvětlení na jakém základě mi bylo odmítnuto balíček převzít a proč mi nemůže být poskytnuto telefonní číslo na nadřízeného v případě, že jsem nespokojen s jednáním a přístupem na prodejně O2.

7.12.2022 14:31, před 2 lety

Obecně platí, že zásilku může vyzvednout i osoba odlišná od adresáta, pokud se prokáže kódem pro vyzvednutí (v případě že nějaký je) v kombinaci se jménem adresáta nebo číslem zásilky. Nemusí přitom předkládat průkaz totožnosti nebo plnou moc.

7.12.2022 15:08, před 2 lety

při doručování zásilky vždy záleží na tom, o jakou zásilku se jedná a jaké údaje byly v objednávce vyplněny. Kontaktní číslo může být vyplněno jakékoli, záleží na volbě objednávajícího.
Interní kontakty nemáme možnost sdělovat, takže v tomto případě konzultant postupoval v souladu s interními předpisy.
Abychom však mohli blíže prověřit objednávku a postup vydání zásilky, prosíme o doplnění čísla této objednávky z MojeO2 a data narození majitele, do sekce neveřejných údajů.

Jakub Kreuziger
Guru pro Social Media, O2