Alza.cz a.s.

#62711Neuznaná reklamace

1 měsíc 29 dnů 13 hodin

02.12.2022, před 2 lety

Vojtěch Ryba

na stránkách alza.cz já koupil zavlažovací hlavici Fiskars.
Na webu mají napsané že hlavice je vysoce odolná poškození působením mrazu.
Přišel první mráz (-2°C) a hlavice praskla.
Nahlásil jsem reklamaci, nicméně ta byla zamítnuta že došlo k mechanickému poškození.
Jak mám prosím dále postupovat pokud nesouhlasím s vyjádřením technika.
Děkuji

Sada na zavlažování Fiskars comfort set

Výměna za jiný kus.

7.12.2022 14:45, před 2 lety

Spotřebitel může uplatnit právo z vady, která se vyskytne u spotřebního zboží v době 24 měsíců od převzetí.

Pokud prodávající reklamaci zamítne a písemně odůvodní, ale spotřebiteli důvody zamítnutí nepřijdou příliš přiléhavé na tuto situaci, může se spotřebitel ještě před zahájením sporu obrátit na soudního znalce pro vypracování znaleckého posudku, kterým poté bude rozporovat odůvodnění zamítnuté reklamace. Vyjde-li posudek ve prospěch spotřebitele, je nutné se opět obrátit na prodejce (nejlépe formou doporučeného dopisu s dodejkou) s odstoupením od smlouvy z důvodu nevyřízení reklamace včas a řádně, což prokazuje právě přiložený posudek znalce. Cenu posudku lze oprávněně požadovat jako účelně vynaložený náklad spojený s reklamací (viz rozhodnutí Krajského soudu v Hradci Králové sp. zn. 19 Co 470/2005). Seznam znalců je k dispozici na internetové stránce Ministerstva spravedlnosti ČR www.justice.cz nebo na www.dtest.cz/soudni-znalci.

18.12.2022 09:10, před 2 lety

děkuji za předání případu a Vaše vyjádření.

Dle zjištěných informací jsme nechali produkt a jeho vadu zaslat znovu do servisu v rámci nové reklamace na další posouzení autorizovaným servisem. Nyní je však třeba vyčkat na jejich stanovisko. Následně budeme zákazníka informovat o vyřízení.

Přeji hezký den, Kateřina, Alza.cz - Oddělení Péče o zákazníky

18.12.2022 15:08, před 2 lety

Děkujeme za součinnost.

Stížnost nyní přeřazujeme na spotřebitele, aby mohl informovat o výsledku nového posouzení po jeho zaslání společností.

31.1.2023 21:57, před rokem

1.2.2023 05:35, před rokem

Vojtěch Ryba

Komentář: Reklamace byla uznána a byly mi vráceny peníze.

Trochu mě mrzí že v dnešní době a u takové společnosti se musí člověk nejprve několikrát ozvat, problém zveřejnit a až pak se domůže svého práva.